Podem acusa de “privatitzar l’aigua a Riba-roja per als propers 17 anys a PSOE, Compromís i EU amb el suport de Ciutadans”

Voto en contra de los concejales de Podemos a la propuesta.
Voto en contra de los concejales de Podemos a la propuesta.

Post també disponible en: Castellano

Voto en contra de los concejales de Podemos a la propuesta.
Vot en contra dels regidors de Podem a la proposta.

Des Podem Riba-roja han assegurat que el ple municipal, “reunit de forma extraordinària, va aprovar aquesta setmana amb els vots de l’equip de govern (PSOE, Compromís i EU) i amb el suport de Ciutadans, treure a licitació pública el contracte de l’Aigua a Riba-roja de Túria. Aquesta oferta ha estat possible arran de l’anul·lació del contracte anterior realitzat en època de govern del PP pel TSJ de la província de València amb l’empresa Hidraqua “.

“Al Ple extraordinari no van acudir els regidors del PP, de manera que en ser un assumpte que requeria majoria absoluta (11 regidors), i al haver manifestat en repetides ocasions els regidors de Podem seva oposició a la privatització, requeria el vot favorable de tots i cada un dels regidors de l’equip de govern i Ciutadans, circumstància que es va donar finalment. Contràriament al que vénen manifestant alguns regidors del govern, al llarg de tot el procés de privatització, els regidors de Compromís i EU han estat al Ple sempre a favor de la mateixa, i només en el si de la Comissió Especial que es va crear a l’efecte van votar en contra, però en aquest òrgan les decisions no tenen caràcter vinculant, i per tant, quan realment s’ha hagut de prendre les decisions, aquests regidors han mantingut el seu vot inflexible a lliurar en mans privades la gestió “.

Per als regidors de Podem, “aquesta privatització ha suposat la cirereta a un govern de despropòsit i continuisme a les polítiques que havia vingut fent el PP a Riba-roja, calcant el seu model, pel que sentim vergonya aliena al veure com EU i Compromís es pleguen davant les multinacionals de l’aigua i acaben aprovant un contracte de res menys que 17 anys de gestió privada renunciant a la gestió pública. Del PSOE ens ho esperàvem perquè no fan més que vella política de dir una cosa en campanya i després fer una altra a govern, però ha estat realment decebedor per a nosaltres que EU i Compromís estiguessin també en l’all de privatitzar “.

“No s’entén que partits que públicament s’omplen la boca en campanya per la recuperació de serveis públics que estan en mans privades, acabin a Riba-roja regalant la gestió d’un servei essencial com l’aigua a multinacionals, i fent que el mateix sigui més car i menys eficient, creant xiringuitos que permeten ser un colador d’amics i familiars al no haver de passar cap procés de selecció per entrar a treballar en aquestes empreses. Les empreses privades que obtenen aquest tipus de contractes, actuen en els ajuntaments en moltes ocasions com a empreses que afavoreixen les portes giratòries municipals, permetent la transhumància d’amics i familiars de càrrecs públics a l’empresa privada, de manera que ens temem que darrere de tot això hagin interessos espuris, d’una altra manera no s’entendria una traïció tan gran als seus principis “.

“Des Podem Riba-roja volem fer notar que, per si hi havia encara algun dubte, els que s’han allunyat del compromís inicial de mantenir un govern del canvi i lliurar-se en mans de la dreta i les seves polítiques per governar han estat clarament els partits del equip de govern; PSOE, EU i Compromís. Pel que és necessari fer una crida a la ciutadania perquè estigui alerta davant aquests casos de transfuguisme ideològic de manera que no siguin enganyats en les pròximes cites electorals “, han finalitzat.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*