Protecció Civil i Emergències alerta per pluges intenses i tempestes generalitzades a Península i Balears

El difícil pronóstico de los fenómenos tormentosos aconseja mantenerse informado en todo momento de la posible evolución de los cambios meteorológicos.
El difícil pronóstico de los fenómenos tormentosos aconseja mantenerse informado en todo momento de la posible evolución de los cambios meteorológicos.

Post també disponible en: Castellano

La Direcció General de Protecció Civil i Emergències del Ministeri de l’Interior, d’acord amb les prediccions de l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET), alerta per pluges intenses i tempestes generalitzades en Península i Balears.

En la jornada d’avui, aquests fenòmens poden produir-se en pràcticament qualsevol punt de la Península, però revestiran especial importància en zones de l’est de Castella-la Manxa i Comunitat Valenciana, on podrien acumular-se fins 40 l / m2 en una hora.

A partir d’aquesta nit, s’espera que les pluges i tempestes més intenses es concentrin a l’est peninsular, especialment a la Comunitat Valenciana ia la Regió de Múrcia, a més de a les Illes Balears.

recomanacions

Davant pluges intenses

  • Si va conduint, disminueixi la velocitat, extremeu les precaucions i no s’aturi en zones on pugui discórrer gran quantitat d’aigua.
  • Si ha de viatjar, procureu circular preferentment per carreteres principals i autopistes.
  • En cas de tempestes sobtades i pluges intenses, s’ha de tenir en compte el lloc on s’aparquen els vehicles. El ràpid ascens del nivell de les aigües pot danyar els vehicles aparcats sobre zones inundables i, a més, arrossegar-los, provocant danys a béns aliens i fins i tot obstaculitzar el flux natural del corrent.
  • Si comença a ploure de manera torrencial, pensi que hi ha risc d’inundació. No travessi amb el seu vehicle ni a peu, els trams inundats, perquè desconeix el que pot haver sota l’aigua i localitzeu els punts més alts de la zona. No intenti salvar el seu automòbil enmig d’una inundació.
  • Si es troba al camp, cal allunyar-se dels rius, torrents i zones baixes de vessants i turons, evitant travessar guals inundats. Igualment, ha de dirigir-se als punts més alts de la zona.
  • No obstant això, el difícil pronòstic dels fenòmens tempestuosos aconsella mantenir-se informat en tot moment de la possible evolució dels canvis meteorològics.

Davant el risc de tempestes

  • El peligro de las tormentas para las personas se produce, fundamentalmente, en campo abierto. No obstante, en los núcleos urbanos también hay peligro de caída de rayos, por lo que es conveniente colocarse cerca de los edificios para protegerse. En las  viviendas se aconseja evitar las corrientes de aire. Si va conduciendo, un vehículo cerrado puede ser un buen refugio.
  • Si la tormenta le sorprende en el campo, evite correr y permanecer en lugares elevados, como los altos de las colinas, crestas o divisorias. No se refugie bajo los árboles y aléjese de alambradas y objetos metálicos.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*