Puig i Oltra destaquen el protagonisme de el projecte ‘Hilando Vidas’ a la reivindicació d’una vida digna per a les dones que viuen en entorns rurals

Post també disponible en: Castellano

El president de la Generalitat, Ximo Puig, i la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, han destacat el protagonisme de el projecte ‘Filant Vides’ a la reivindicació d’una vida digna per a les dones que viuen en entorns rurals.

El president ha participat, juntament amb la vicepresidenta, en l’acte organitzat amb motiu de la ruta artística ‘Sororidad Serranía’ creada per l’associació de dones Filant Vides pel 8 de març i que ha permès cobrir amb dissenys artístics les façanes d’edificis emblemàtics de València amb motiu del Dia Internacional de les Dones.

Tots dos han donat suport al projecte ‘Filant Vides’, que, tal com han subratllat, ha convertit la Serranía en un referent feminista i que, des d’una visió artística, permet resignificar el valor expressiu d’un treball tradicional de les dones, considerat com un art menor, com és el de teixir.

Aquesta iniciativa forma part d’el projecte ‘Filant vides’ nascut el 2015 a Alcublas i que compta ja amb la implicació de 650 dones de municipis de la comarca.

L’associació d’art col·laboratiu néixer fa 4 anys a Alcublas. Després de 3 edicions d’art urbà per dignificar i fer visible el paper de la dona rural, va posar en marxa un gran projecte col·lectiu en tota la comarca, ‘Sororidad Serranía’.

Durant un any 650 dones dels municipis de la comarca han teixit una obra de gran format. Nombrosos hexàgons teixits en llana cobreixen les façanes d’edificis emblemàtics de la ciutat de València simbolitzant bresques d’abelles, exemple de treball en equip. Les peces estan fetes a mà per a la seva elaboració s’han utilitzat 1,5 milions de metres de llana.

La gamma de colors intercala els colors muntanya i flor d’ametller, representatius de la Regió muntanyenca, amb el color foc i color mar mediterrani, símbols de la ciutat de València.

El projecte ‘Sororidad Serranía’ ha rebut el Premi Celia Amorós 2019 de la Diputació de València per “el gran entramat social que ha creat a la comarca”.

Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*