Puig insta la ciutadania a actuar “amb la màxima prudència” davant l’episodi d’intenses pluges

Durante esta noche el servicio del 112 se reforzará e intensificará su presencia en todo el territorio.
Durante esta noche el servicio del 112 se reforzará e intensificará su presencia en todo el territorio.

Post també disponible en: Castellano

Durante esta noche el servicio del 112 se reforzará e intensificará su presencia en todo el territorio.
Durante esta noche el servicio del 112 se reforzará e intensificará su presencia en todo el territorio.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha instat la ciutadania a actuar “amb la màxima prudència” davant l’episodi d’intenses pluges que està tenint lloc en el territori valencià.

En aquest sentit, ha assegurat que “la precaució ha de ser extrema”, sobretot, ha afegit, en els desplaçaments per carretera, que, com ha assenyalat, només haurien de tenir lloc “en casos d’extrema necessitat”.

Així s’ha expressat el cap del Consell des del Centre de Coordinació d’Emergències del 112 a l’Eliana, on, acompanyat pel director de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel, ha fet un seguiment de la situació durant aquesta tarda.

Allà, Puig ha informat que es preveu una nit “certament complicada” en una part important de la Comunitat, durant la qual el servei del 112 es reforçarà i intensificarà la presència a tot el territori. Per això, ha demanat als ciutadans que siguin “conscients d’aquesta situació”.

Així mateix, el cap del Consell ha explicat que des de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergència s’ha alertat la població “des de fa dies”, alhora que s’han coordinat i posat en marxa “tots els dispositius de totes les administracions” .

Respecte a la situació al final de la tarda, Puig ha assegurat que “s’estan complint les previsions meteorològiques”, amb intenses pluges que estan tenint especial incidència a les comarques centrals ia les del nord de Castelló.

Primeres hores

El director de l’Agència Valenciana de Seguretat i resposta les Emergències, José María Ángel, ha explicat com estan transcorrent les primeres hores de l’episodi de fortes pluges que, durant els propers dies, afectaran la Comunitat Valenciana.

Fins a les 12.00 hores del migdia no s’havien produït incidents greus, tot i que sí les incidències habituals en cas de pluges fort. El telèfon d’emergències 112 havia rebut fins al moment, 136 trucades relacionades amb l’episodi.

Durant el matí el Centre de Coordinació d’Emergències ha decretat les següents preemergències: preemergència per pluges nivell vermell a la província de Castelló, preemergència per pluja nivell taronja en la de València i al litoral nord de la província d’Alacant i preemergència per tempestes i fenòmens costaners al litoral de Castelló.

Segons ha explicat el director de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel, “durant les 48 hores prèvies a l’inici de l’episodi, la direcció tècnica ha anat realitzant avisos a agències implicades en l’emergència com els consorcis provincials de bombers, bombers municipals, bombers forestals institucions i organismes com ajuntaments “.

En aquest sentit, des de la Generalitat s’han dirigit als ajuntaments per a “sol·licitar-los que realitzessin juntes locals de seguretat, movilizasen al personal implicat en l’emergència i adverteixin a la població o prenguin mesures com la suspensió de les classes, en coordinació amb la Conselleria d’Educació “. En total, ha assenyalat Àngel, “el dispositiu que pot arribar a mobilitzar pot arribar als 2.000 efectius, en funció de l’evolució de l’episodi”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*