Puig rep als alumnes dels IES de Turís i Bunyol que van viatjar a Mauthausen

Alumnado, profesoras del IES Hoya de Buñol y alcaldesas de Buñol y Macastre en en la recepción de Ximo Puig.
Alumnado, profesoras del IES Hoya de Buñol y alcaldesas de Buñol y Macastre en en la recepción de Ximo Puig.

Post també disponible en: Castellano

Alumnado, profesoras del IES Hoya de Buñol y alcaldesas de Buñol y Macastre en en la recepción de Ximo Puig.
Alumnat, professores de l’IES Foia de Bunyol i alcaldesses de Buñol i Macastre en en la recepció de Ximo Puig.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha reivindicat la unió de tots i totes «frente a l’odi i la xenofobia» que recorre Europa i ha afegit que «cal treballar perquè se sàpia el que va ocórrer en el passat en llocs com Mauthausen-Gusen perquè no torne a pasar»

Així s’ha manifestat el president durant la recepció, en el Palau de la Generalitat, a l’alumnat que va viatjar al maig al camp de concentració de Mauthausen-Gusen per a commemorar el 73 aniversari de l’alliberament per part de l’exèrcit nord-americà en 1945.

En la recepció celebrada en el saló de talls de la Generalitat han estat presents la regidor d’Educació de Turís, Isabel Guaita, així com les alcaldesses de Bunyol, Juncal Carrascosa i de Macastre, María José Casero, acompanyant els alumnes dels IES de Turís i Bunyol, participants en el viatge a Mauthausen, dins del projecte de memòria històrica i als professors que ho han coordinat.

Alumnado, profesores del IES de Turís y la concejal de Educación en la recepción de Ximo Puig.
Alumnat, professors de l’IES de Turís i la regidora d’Educació en la recepció de Ximo Puig.

«Tots els que vau viatjar a Mauthausen heu vist el que va ser aquella derrota moral per a l’humanidad», ha assegurat Puig, el qual a més ha recordat que «es molt important no oblidar el que va passar allí»

Per això, el cap del Consell ha demanat que «todas les associacions i persones treballen unides per recordar el passat, perquè no és només una qüestió de les instituciones».

A l’acte també han assistit la consellera de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, Gabriela Brau, i el conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà.

Bravo ha anunciat que en els pressupostos de 2019 «habrá una sèrie de subvencions per a finançar als instituts que tinguen interés a conéixer la història de Mauthausen»; un pla que es durà a terme junt amb la Conselleria d’Educació i que «se materialitzarà a través de la Federació Valenciana de Municipis i Provincias», ha explicat la consellera.

Per la seua banda Marzà, en la mateixa línia que el president de Generalitat, ha demanat als alumnes i alumnes «cuidar la memòria per a evitar que torne a passar el que va ocórrer en Mauthausen». El conseller ha donat les gràcies a l’alumnat per «obrir el camí a què altres instituts puguen conéixer el que va ocórrer en eixe camp de concentración».

Isabel Guaita regidora d’Educació del consistori turisense, ha manifestat el seu «orgullo de poder estar junt amb estos alumnes i els seus professors, representant a l’IES de la localitat, en un tema tan transcendental en el que estan demostrant una gran implicació, no sols per a mantindre viva la memòria sinó també per a intentar reparar el greuge que va suposar aquell horror amb un gran treball d’investigació i estudi que ha posat en contacte a familiars de Vicent Vidrier de Turís i Barcelona que no sabien de la seua existència mutua»

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*