Requena segueix estenent oms resistents a la grafiosi en el seu territori

Requena sigue extendiendo olmos resistentes a la grafiosis en su territorio.
Requena sigue extendiendo olmos resistentes a la grafiosis en su territorio.

Post també disponible en: Castellano

Requena sigue extendiendo olmos resistentes a la grafiosis en su territorio.
Requena segueix estenent oms resistents a la grafiosi en el seu territori.

Un total de 15 municipis ja gaudeixen de les plantacions d’oms

L’Ajuntament de Requena, a través del seu regidoria de Medi Ambient, segueix treballant en el projecte de recuperació de l’Om (Ulmus minor) al territori municipal, gràcies al treball conjunt i col·laboratiu amb el departament forestal de l’Escola Félix Jiménez de la Diputació de València.

En aquests dos últims anys, s’han plantat exemplars en el nostre territori, sent els següents nuclis del terme, els que compten amb alguns oms en els seus jardins o espais d’ús públic: Requena, Villar d’Olmos, Les Nogueres, Sant Antoni, Calderón, Sant Joan, Roma, El Assagador, El Rebollar, Camp Arcís, Els Ducs, La Portera, Els Pedrones, Els Isidros, i Cases de Quadra.

Aquests oms, són resistents a la grafiosi i procedeixen del programa de recuperació de l’om, pertanyent al Ministeri per a la Transició Ecològica, que porten més de 30 anys d’estudi fins a aconseguir espècies resistents a la grafiosi, les quals s’estan plantant per la zona.

L’última plantació es va realitzar el passat cap de setmana. L’ajuntament seguirà treballant en el mateix sentit perquè tots els nostres nuclis tornin a acollir els oms al seu territori.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*