Riba-roja aprova la gratuïtat de l’escoleta infantil municipal per als alumnes de 0 a 2 anys durant el proper curs 2019/2020

La medida del grupo socialista beneficiará a 138 usuarios
La medida del grupo socialista beneficiará a 138 usuarios

Post també disponible en: Castellano

La medida del grupo socialista beneficiará a 138 usuarios
La mesura del grup socialista beneficiarà 138 usuaris

El ple de l’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aprovat una proposta de l’equip de govern del PSPV per a establir la gratuïtat de l’escoleta infantil municipal de la localitat, l’origen es remunta a 1989, per als nens i nenes de 0 a 2 anys, de manera que les famílies no hauran d’abonar cap quantitat econòmica per la seva assistència per primera vegada en tota la història de l’ensenyament públic de la localitat.

L’acord adoptat a instàncies del grup socialista ha comptat amb el vot favorable també dels grups de l’oposició del Partit Popular, Compromís, Esquerra Unida i Vox mentre que Ciutadans ha optat per l’abstenció. La mesura del ple de Riba-roja entrarà en vigor a partir del proper curs escolar 2019/2020 i beneficiarà als més de 140 usuaris de 0 a 2 anys que actualment acudeixen a les seves aules.

Les escoletes municipals de Riba-roja són una referència indiscutible a la comarca del Camp de Túria amb un total de 281 usuaris que prendran part en el pròxim curs acadèmic. D’aquesta manera, es distribuiran en 29 alumnes de 0 a 1 anys, altres 109 d’1 a 2 anys i, finalment, 143 de 2 a 3 anys. La mesura beneficiarà en total a 138 usuaris en el pròxim curs.

L’aprovació de la gratuïtat per als alumnes de 0 a 2 anys s’afegeix a les franges d’edat d’entre 2 i 3 anys que des del curs passat ja no han de pagar en els centres públics de Riba-roja de Túria. D’aquesta manera, queda garantida una educació universal i gratuïta per a tots els alumnes i les alumnes de la localitat que queden exempts de pagar per la seva assistència.

Fins ara les famílies dels escolars d’entre 0 i 2 anys havien de pagar actualment un total de 50 euros per cada alumne que anava a l’escoleta infantil municipal, amb la qual es finançava el 20% del cost total de cada plaça escolar, mentre que les arques municipals de Riba-roja havien d’afrontar la resta. Des d’ara l’ajuntament assumirà la part que aportaven les famílies que quedaran exemptes de l’esmentat pagament econòmic.

De fet, durant el passat curs acadèmic l’Ajuntament de Riba-roja va rebre de part de la Conselleria d’Educació un total de 325.281 euros per al finançament de l’escoleta infantil a la franja de 2 i 3 anys, als quals s’afegeixen altres 38.000 euros que la Diputació de València va atorgar a la localitat inclosos en el pla de millora dels centres educatius públics.

L’alcalde de Riba-roja, Robert Raga, ha expressat la satisfacció de l’equip de govern “ja que hem complert una promesa a la qual ens vam comprometre en el seu moment i que ara, en el primer ple ordinari de la legislatura hem pogut materialitzar plenament per que l’educació es converteixi en gratuïta, universal i en igualtat de condicions econòmiques o socials per a totes les famílies “.

Raga ha afegit que les escoletes “van ser creades fa més de 30 anys sota un govern socialista i s’han convertit en un mirall per a la resta de municipis valencians, gràcies a la formació i professionalitat dels seus treballadors”.

L’ordenança aprovada estableix una bonificació del 100% en matrícula, mensualitat i menjador de les escoletes infantils per a aquells alumnes que compleixin criteris de compensació educativa valorades pels Serveis Socials, en raó a la seva inestabilitat econòmica, circumstàncies socials o culturals, així com circumstàncies ètniques o personals.

Com a contraprestació social s’exigirà l’assistència a l’escola de tots els membres de la unitat familiar, la participació dels membres de la família en edat laboral en programes formatius per ajudes bàsiques, a més d’una participació social i una responsabilitat social.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*