Riba-roja aprova la posada en marxa d’una “Escola Inclusiva Municipal de Teatre” com a espai de creació i expressió artística

Post també disponible en: Castellano

El ple municipal referenda per unanimitat la proposta del grup socialista

El ple municipal de l’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aprovat una moció de el PSPV-PSOE en què es proposa la creació i posada en marxa de el projecte cultural “Escola inclusiva Municipal de Teatre” com a espai de creació i expressió artística a la localitat. La mesura plenària pretén donar resposta a les necessitats d’una part de la població.

La proposta de el grup socialista de Riba-roja ha comptat amb el suport de la resta de formacions polítiques amb representació al ple municipal: el Partit Popular, Ciutadans, Compromís, Esquerra Unida, Podem i Vox.

La moció dels socialistes de Riba-roja de Túria aposta, decididament, amb la posada en marxa de la futura escola inclusiva “per fer de el teatre una activitat recreativa de participació i inclusió amb la finalitat de potenciar l’interès per aquest art a el temps que es creen hàbits culturals pera el temps lliure entre la població infantil, juvenil i adulta d’aquesta localitat “.

La posada en marxa d’aquest ambiciós projecte de l’Ajuntament de Riba-roja comptarà amb la corresponent partida pressupostària perquè sigui una realitat fefaent en els propers mesos a la localitat, el que es convertirà en un de les apostes més innovadores i necessàries per al desenvolupament personal de les persones que es podran beneficiar d’aquest.

El PSPV entén la cultura “un recurs per a la imaginació i la transformació social, un vehicle d’igualtat i llibertat capaç de donar oportunitats a les noves formes de la cultura; considerem que els projectes culturals no poden ser només per a una part de la societat, la nostra visió social concep la cultura un espai d’innovació, convivència i tolerància “.

La futura escola de teatre municipal de Riba-roja de Túria inclusiva permetrà als seus futurs usuaris “afavorir el seu desenvolupament competencial i participatiu, basat en l’aprenentatge comú, el respecte, la tolerància i el reconeixement de la diversitat; un projecte que suposa un instrument de comunicació i inclusió capaç de trencar les barreres a través de la cultura”. Aquesta futura escola estarà oberta “a totes les persones i permetrà aprendre i gaudir en igualtat de condicions de l’oferta d’activitats municipals”.

L’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha afirmat que es tracta d’una proposta “molt important per a la vertebració del nostre municipi ja que donem resposta a una població que mereix tot el nostre suport i per això apostem fermament per aquest tipus de iniciatives que, d’altra banda, són innovadora en el conjunt de la nostra comarca”.

Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*