Riba-roja de Túria tanca el pressupost de 2019 amb un superàvit de 1’9 milions d’euros i deixa en zero el deute municipal

Post també disponible en: Castellano

L’equip de govern dóna compte al ple de la liquidació pressupostària

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha donat compte de la liquidació del pressupost econòmic corresponent a l’any passat 2019 amb un superàvit global de 1’9 milions d’euros que permet continuar la senda dels anys precedents. El govern municipal ha donat a conéixer, a més, els comptes de les arques públiques que es completen amb un deute fixada actualment en 0 euros.

El pressupost econòmic del passat any 2019 ha suposat uns ingressos ordinaris que van aconseguir els 29’6 milions d’euros enfront dels 33’7 milions d’euros corresponents als gastos municipals, de manera que el superàvit es va tancar amb un total de 1’9 milions d’euros -després dels ajustos econòmics per valor de 6 milions- i permet afrontar amb majors garanties el futur econòmic de l’ajuntament.

El romanent econòmic que ha aconseguit l’Ajuntament de Riba-roja de Túria en els últims anys s’ha situat actualment en un total de 4’1 milions d’euros, basat en la gestió duta a terme per l’actual equip de govern en els exercicis pressupostaris precedents. Amb estos números, el consistori deixa el seu actual deute municipal en zero euros.

El romanent de tresoreria no té caràcter anual -a diferència del pressupost econòmic- sinó que és el reflex del dèficit o superàvit que s’ha anat acumulant al llarg dels exercicis precedents i la suma del qual passa d’un exercici a un altre en funció dels dèficits o superàvits que es van produint en els pressupostos econòmics. Per tant, l’import acumulat de Riba-roja aconseguix els citats 4’1 milions d’euros.

La liquidació positiva de l’exercici de 2019 fixada en 1’9 milions s’afig a les que s’han determinat en els exercicis precedents, ja que en el 2016 va aconseguir els 2’1 milions, altres 1’5 milions en el pressupost de 2017 i, finalment, els 3’1 milions d’euros en any 2017. Estes xifres permeten encarar amb una major eficàcia els pròxims mesos en el consistori per a suportar les inversions que es desenrotllaran en determinades àrees municipals apressades per la crisi sanitària i econòmica.

Gràcies a estes xifres econòmiques, l’equip de govern de Riba-roja de Túria ha pogut aprovar ajudes per valor de 670.000 euros enfocades als comerços, els autònoms i les microempreses afectades per l’Estat d’Alarma -en consens entre el govern municipal i tots els partits de l’oposició- amb fins a 2.000 euros directes per a cada un dels sol·licitants en funció de les característiques dels mateixos.

Paral·lelament, l’equip de govern de Riba-roja de Túria ha oferit un pacte global i consensuat a la resta de formacions polítiques amb representació en el ple municipal per a la modificació de les partides pressupostàries del present exercici després de les conseqüències derivades pel decret de l’Estat d’Alarma a causa del coronavirus, en el que seran imprescindibles enfortir tres grans pilars de treball: Servicis Socials i Majors, Economia i Ocupació i Formació. L’objectiu és dotar a estes àrees de majors recursos econòmics.

El regidor d’Hisenda, José Ángel Hernández, ha manifestat que les dades de la liquidació “son molt positius per al nostre municipi ja que ens permet afrontar amb major optimisme les mesures que hem adoptat per a ajudar als diferents sectors econòmics de la localitat i continuar, d’esta manera, amb la nostra gestió perquè cap persona es quede sense el suport i l’ajuda de l’administració local”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*