Riba-roja desinfecta les residències de gent gran i els centres de salut mental per protegir la seua població

Post també disponible en: Castellano

La UME actua en aquests centres geriàtrics i de malalties mentals

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha realitzat aquest matí una exhaustiva i completa tasca de desinfecció a les residències geriàtriques i centres de salut mental existents a la localitat amb l’objectiu de mantenir aquests edificis en les millors condicions de salubritat i higiene en la seva intensa lluita per evitar qualsevol risc sobre la seva població.

Aquestes tasques estan incloses en el programa Riba-roja Desinfecta l’objectiu principal és desinfectar per complet el terme municipal i eliminar qualsevol tipus de rastre o element de virus causant de l’aquesta epidèmia, especialment en les àrees més vulnerables, és a dir, les residències geriàtriques i els centres mentals, una de les poblacions que poden resultar més perjudicades pel coronavirus.

En les tasques de desinfecció dutes a terme aquest matí han participat els membres de la Unitat Militar d’Emergències (UME) que s’han centrat en les residències de gent gran d’Entre Tarongers, Edat d’Or i en els centres específics de malalties mentals (CEEM) d’Abadia Túria i a Camp de Túria, situades totes elles en el terme municipal de Riba-roja de Túria.

Aquests treballs es duen a terme de forma periòdiques en les zones vulnerables previstes i es tornaran a repetir amb la mateixa periodicitat en les properes setmanes mentre persisteixi el perill de propagació d’aquesta epidèmia. A més, es prolongaran en la resta d’espai públics on es poden acumular, segons els experts sanitaris i científics, el virus causant de la malaltia.

Des que es va decretar l’Estat d’Alarma, l’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha iniciat una campanya exhaustiva de desinfecció, tant per part de l’empresa de neteja viària sobre voreres, mobiliari urbà i papereres amb màquines hidro-netejadores amb aigua i lleixiu diluïda, amb l’ajuda dels tractors i polvoritzadors per part dels veïns voluntaris de Riba-roja que s’ocupen de les calçades.

A aquestes tasques s’ha unit una altra empresa que s’ocupa dels 40 parcs i zones esportives a l’aire lliure com biosaludables i cal·listènia amb l’ús de productes específics, a més d’una altra mercantil que completa aquest programa de desinfecció que s’ocupa de dilluns a diumenge de desinfectar 39 vehicles de propietat municipal, 2 autobusos urbans i, amb una periodicitat quinzenal, la resta dels vehicles d’obres i serveis fins a un total de 12 de l’magatzem municipal. En aquest cas, s’utilitzen productes biocides desinfectants aptes per a tot tipus de superfície, que no fa mal i és biodegradable.

L’equip de govern de Riba-roja de Túria ha subratllat “l’enorme esforç que s’està realitzant des de l’ajuntament a través d’aquestes empreses i de les persones voluntàries per mantenir sota control tot l’espai públic i aquells llocs més vulnerables com les residències de la gent gran, tot per tal màxim de preservar la seva salut “.

Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*