Riba-roja duplica els dipòsits en les entitats bancàries en passar de 3’5 a 7’1 milions d’euros en aquesta legislatura

El alcalde del PSPV-PSOE, Robert Raga.
El alcalde del PSPV-PSOE, Robert Raga.

Post també disponible en: Castellano

El alcalde del PSPV-PSOE, Robert Raga.
L’alcalde del PSPV-PSOE, Robert Raga.

Un deute a zero i liquidacions positives completen aquestes xifres

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha duplicat els fons econòmics que posseeix en les diverses entitats bancàries en passar dels 3’5 milions d’euros existents al març de l’any 2015 als 7’1 milions del mateix mes d’aquest any, és a dir, un augment de fins a 3’6 milions d’euros. Aquestes quantitats es troben ingressades en comptes operatius, en comptes restringits i caixa d’efectiu municipal.

Els saldos bancaris que figuren en l’informe de Tresoreria certifiquen la bona salut financera de què gaudeix l’Ajuntament de Riba-roja de Túria l’equip de govern -format pel PSPV, Compromís i Esquerra Unida ha permès un increment del 102% en els dipòsits bancaris però al mateix temps un augment de la despesa social, de les inversions i una disminució notable de la pressió fiscal.

El mateix departament de Tresoreria municipal testifica en el seu informe que els 4’2 milions de deute viu que va heretar l’actual govern de Riba-roja s’han saldat completament en aquesta legislatura gràcies a una gestió eficaç i eficient fins al punt que és dels pocs del Camp de Túria que no posseeix cap tipus de deute que li impedeixi mantenir el ritme inversor.

Aquestes xifres es completen amb les liquidacions pressupostàries que ha experimentat la localitat al llarg d’aquesta legislatura, l’última d’elles en l’any 2018 amb un superàvit de 3’1 milions d’euros, en contrast amb els 1’5 milions de l’exercici de 2017 o els 2’1 milions d’euros del pressupost de 2016 fins a configurar un romanent de tresoreria fixat en un total de 6’1 milions d’euros.

L’informe tècnic preceptiu per part de la Intervenció municipal constata que l’Ajuntament de Riba-roja de Túria compleix escrupolosament amb els preceptes de mantenir una posició d’equilibri o superàvit pressupostari com mana l’actual legislació vigent, a més que aquesta estabilitat pressupostària suposa que els recursos corrents i de capital no financers són suficients per fer front a les despeses corrents ordinaris municipals.

Fruit de la gestió d’aquesta legislatura és la rebaixa del 19% en l’impost de béns immobles (IBI) i en l’impost de plusvàlues, una reducció notable en l’impost de construccions per aportar al repunt de l’activitat urbanística, o substancials rebaixes també enfocats a vehicles pesats que suposava que molts d’ells tributessin en municipis limítrofs tot i que físicament estaven en naus industrials de Riba-roja.

Aquestes millores es completen amb les xifres que llança el període màxim de pagament als proveïdors per part de l’Ajuntament de Riba-roja ja que dels 60 dies com a màxim que fixa l’actual llei de les administracions públiques preveu per a aquests casos les dades oficials detallen que s’han vist reduïts substancialment fins a aconseguir un pagament mitjà de 19 dies.

Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*