Robots i actors per formar els professionals de Manises en donació i trasplantaments d’òrgans

Post també disponible en: Castellano

El Departament de Salut de Manises ha realitzat el curs “Simulació Clínica i Trasplantament. Com millorar la nostra pràctica assistencial? “, Un exercici que permet als professionals sanitaris recrear un cas simulat amb un alt grau de realisme per millorar les seves habilitats i destreses clíniques en escenaris semblants als reals sense posar en risc als pacients. En concret, l’Hospital de Manises ha format als seus empleats en donació i trasplantaments d’òrgans, en tallers en els quals s’han simulat casos reals amb maniquins per al diagnòstic i valoració de possibles donants, i entrevistes familiars per aprendre tècniques de comunicació de males notícies i en cas de possible donació.
 
En aquesta formació s’han explicat les fases de l’procés de donació, des de la identificació dels òrgans aptes per a ser donats o l’extracció dels mateixos sense que es deteriorin. A més, els participants en el curs han après tècniques comunicatives i relacionals amb actors que simulen familiars per sol·licitar la donació dels òrgans. Aquest tipus d’iniciativa serveixen també per millorar la humanització i el tracte percebut pels pacients i el seu entorn, en la línia de l’objectiu estratègic de el Departament de Salut de Manises.
 
“La simulació clínica és un mètode molt eficaç en la preparació i entrenament dels professionals sanitaris en el maneig d’esdeveniments crítics. A més de millorar la qualitat assistencial, aquestes activitats permeten integrar la presa de decisions amb el treball en equip, fomentant l’excel·lència del nostre personal mèdic “, explica Concepció Cortés, coordinadora d’l’Àrea d’Humanització de el Departament de Salut de Manises.
 
La simulació clínica permet als professionals entrenar-se i millorar substancialment el seu rendiment per enfrontar-se a casos greus i complexos, situacions en què es disposa de poca informació en aquest moment, i en què el temps per aplicar la intervenció apropiada és essencial per aconseguir un resultat favorable.
 
El Departament de Salut de Manises està realitzant una clara aposta per la formació dels seus professionals perquè estiguin a el dia de les novetats i de les tècniques més innovadores del seu sector, que permet alhora oferir una millora assistència a les persones que cada dia van a el Departament.

Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*