Mi banner

Rurable fa balanç després del tancament de la seva segona convocatòria d’ajuts Leader

Post també disponible en: esCastellano

“Tot i que encara no tenim les dades definitives, podem confirmar que, gràcies a l’esforç realitzat per Rurable en els últims mesos, s’ha multiplicat per quatre el nombre de sol·licituds presentades a la convocatòria 2019 de les ajudes LEADER pel que fa a la de l’any anterior. estem segurs que aquesta dada es traduirà en més projectes locals i més activitat econòmica al nostre territori “, tal com han informat des Rurable.

“La tasca de mobilitzar els empresaris i als possibles emprenedors dels territoris rurals és complexa, al territori de Rurable estem contents perquè, en aquesta segona convocatòria, hem aconseguit tenir una bona repercussió. Una repercussió que s’ha traduït en uns 35 projectes signats per empreses, emprenedors, associacions i entitats. Són activitats que, acabaran redundant en benefici del conjunt del nostre territori “, han afegit.

Accions de llarg recorregut

“Aquest any hem quadruplicat el nombre de sol·licituds presentades respecte a l’anterior convocatòria”, confirma amb satisfacció Anabel Trujillo, Gerent de Rurable. “Ella i Paqui Penadés, que configuren l’equip tècnic, van començar a treballar en el nostre Grup d’Acció Local els primers dies del mes d’abril de 2018 i, des d’aleshores, han recorregut les tres comarques incansablement, han organitzat sessions informatives al costat del President de l’Associació, han agitat en tot el possible els mitjans de comunicació locals i atès personalment a desenes de persones interessades, tant a les seves oficines com en alguns ajuntaments. Un autèntic marató. Amb l’avantatge que les seves cares són ja conegudes en tots els nostres pobles “.

“Ha estat un treball intens en diferents fronts. Una part important de la tasca la vam iniciar amb l’anterior convocatòria -explica la gerent-. Llavors hi va haver algunes persones que tenien idees de negoci més o menys definides, però que encara no eren projectes empresarials reals, amb un pla de negoci clar. Llavors vam començar la seva orientació i alguns dels expedients que s’han presentat ara són aquests “. També hi ha hagut efecte contagi: “Sí, com el programa porta ja un exercici de rodatge, les persones ho han comentat i el boca a orella ha funcionat i ha fet que alguns es plantegessin sol·licitar la nostra ajuda”. I, és clar, la presència en mitjans, “que ens ha fet arribar als llocs més recòndits del nostre territori i que ha mobilitzat al sector empresarial”

Agitar la imaginació

Però no només han treballat amb els particulars. “També hi ha hagut una atenció acurada als ajuntaments, especialment als més petits, i a les associacions”, diu. “La idea ha estat que cap agent econòmic i social de la zona quedés sense plantejar-se la possibilitat d’emprendre nous projectes i millores en el seu entorn. I aquest ha estat, possiblement, el gran repte de l’equip de Rurable en aquests nou mesos: navegar contra les inèrcies, agitar la imaginació dels habitants del territori i que cada vegada més persones es considerin capaços de prendre les regnes del seu propi futur “.

“En el seu recorregut, l’equip tècnic ha comptat amb el suport de la Junta Directiva d’Rurable, el dels ajuntaments del territori i el dels seus ADL. Coincideixen a valorar que el millor de la seva tasca ha estat el contacte directe amb les persones, amb les seves inquietuds i les seves il·lusions. el més dur, les altes exigències que té el LEADER quant a l’accés (superar un barem, que afavoreix a projectes dels municipis més rurals i petits, però dificulta als projectes dels nuclis grans accedir a les ajudes) i la tramitació. la documentació que s’exigeix ​​-explica la gerent- és extensa, complint requisits dels fons europeus FEADER, perquè la gestió arribi a bon fi estem nosaltres que intentem facilitar al màxim que tota ella aquest en forma i termini “.

“Ara ha arribat el moment de revisar expedients i que, si cal, es completi la documentació i se solucionin possibles errors perquè tots ells arribin a bon port. La propera convocatòria serà en els pròxims mesos, aconsellem que totes les persones o empreses que remenin algun projecte d’inversió o de creació d’empreses no dubtin en posar-se en contacte amb nosaltres, estem a la cl. Adarve, 5-1 d’Utiel, el nostre telèfon de contacte és 962.173.586-ext. 111, preguem que sol·licitin cita prèvia “.

Deixa un comentari