Sanitat confirma 26 nous casos de coronavirus a la Comunitat Valenciana que eleven a 541 els casos positius

Post també disponible en: Castellano

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha comparegut a la tarda d’aquest dimarts per actualitzar la informació sobre la incidència de l’coronavirus a la Comunitat Valenciana i ha confirmat que les anàlisis realitzades entre aquest dilluns i aquest dimarts han donat 26 nous casos positius, que eleven a 541 el total de casos positius, dels quals 516 són casos actius.

Dels 26 nous casos positius, 7 es troben a la província de Castelló, 17 a la de València i hi ha 2 casos de no residents.

Per províncies, el nombre total de casos positius és de 39 a la província de Castelló, 186 a la província d’Alacant, 304 a la província de València i hi ha 12 persones no residents a la Comunitat Valenciana. En aquests moments hi ha 135 persones ingressades (6 a la província de Castelló, 48 a la província d’Alacant i 81 a la província de València) i 27 estan a l’UCI (9 a la província de València i 18 a la província d’Alacant) . Les proves que han donat un resultat negatiu fins a la data són 4.078.

La consellera ha reiterat que, fins al moment, s’han produït 13 defuncions i 12 persones han rebut l’alta.

“Al número 900 hem atès des que es va posar en marxa gairebé 19.300 trucades, i l’autotest que hem inclòs a la pàgina web de la Conselleria de Sanitat ha rebut ja més d’un milió i mig de visites”, ha afirmat Barceló.

Evitar visites als centres de salut i a les oficines de farmàcia

D’altra banda, la consellera ha explicat que, amb l’objectiu de reduir la freqüentació i els contactes que puguin suposar un major risc de contagi de l’coronavirus tant per a pacients com per a professionals sanitaris, així com per reduir la càrrega administrativa amb el personal facultatiu i contribuir a la disponibilitat de determinats productes sanitaris, s’han adoptat les següents mesures:

A partir d’aquest dimecres, s’afavorirà l’agrupació de les dispensacions dels tractaments en les oficines de farmàcia en una única visita o en el menor nombre de visites possibles.

També a partir d’aquest dimecres, es perllongarà automàticament, per dos mesos addicionals, el període de validesa de tractaments crònics la finalització és propera i requereixen prolongació per part de personal facultatiu. Amb aquesta mesura s’estima que s’evitaran fins a una mica més de 320.000 visites als centres de salut, la qual cosa suposa aproximadament 600.000 tractaments.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*