Seguixen les reunions del Pla de Dinamització i Governança Turística (PDGT) de la Mancomunitat de l’Interior Terra del Vi

Plan de Dinamización y Gobernanza Turística (PDGT) de la Mancomunidad del Interior Tierra del Vino.
Plan de Dinamización y Gobernanza Turística (PDGT) de la Mancomunidad del Interior Tierra del Vino.

Post també disponible en: Castellano

“Si volem aconseguir la sostenibilitat i un futur per a la comarca necessitem treballar com un equip fort, permanent en el temps i cohesionat”

Continuant amb les reunions de el Pla de Dinamització i Governança Turística (PDGT) de la Mancomunitat de l’Interior Terra de el Vi, el passat dijous 13 de febrer va tenir lloc a la seu de l’entitat una activitat impartida per la coach i auditora especialitzada en management Eva Cuevas, amb l’objectiu de fer una anàlisi conductual entre els assistents per a la creació d’un equip de governança turística. A aquesta sessió de treball van ser convidades les entitats i empreses que han participat al llarg de l’any en les sessions i reunions de l’PDGT.

La finalitat de la sessió va ser la d’iniciar la creació d’una estructura de governança turística per a la marca de destinació Terra Bobal. Aquesta acció consistirà en la creació d’un equip cohesionat, capaç de romandre en el temps perseguint uns objectius estratègics definits.

La consolidació de l’equip passa per reconèixer els perfils dels seus integrants. Per això, en la reunió es van treballar diferents trets conductuals i la seua adaptació a l’estructura de governança turística que es pretén crear, realitzant diferents dinàmiques participatives.

Per analitzar els perfils dels assistents, l’especialista en management presentar l’eina DISC, una metodologia d’anàlisi conductual, molt present en el món empresarial, que deixa a l’marge aspectes subjectius per centrar-se en el objectiu. És a dir, tracta o analitza els comportaments dels participants en una mateixa situació, estudiant les seues reaccions.

La professional també va donar una sèrie de claus perquè el futur equip de governança turística sigui eficient. Aquests consells es van basar en aspectes com la motivació, eficiència, coordinació, comunicació i confiança. Aquest últim aspecte, segons ha assenyalat Cuevas, és la base per treballar el projecte, matisant que la qualitat primordial de l’equip ha de ser la del compromís amb el desenvolupament turístic del territori.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*