Serveis socials d’Utiel habilita un telèfon d’atenció psicològica davant de l’aïllament

Post també disponible en: Castellano

El consistori utielano ofereix suport psicològic via telefònica en aquest període complicat de confinament

L’Ajuntament d’Utiel ha posat en marxa un servei telefònic de suport psicològic a la ciutadania davant la situació de malestar emocional que pot provocar aquest període excepcional de confinament.
Mitjançant el departament psicològic de serveis socials, el consistori utielano ha habilitat una línia de consulta i suport psicològic per assolir una millor adaptació emocional davant l’aïllament.
El servei és totalment confidencial i està disponible de dilluns a divendres, en horari de 10 a 14 hores al telèfon 667 91 82 97

Els professionals dels col·legis oficials de psicòlegs estan traslladant a la població alguns consells per suportar l’aïllament i intentar mantenir un bon estat d’ànim en aquests difícils moments com:

-Planificar la nova situació en funció de les necessitats, els límits i recursos disponibles per a tenir una visió realista i evitar frustracions.

-Mantenir el contacte amb familiars i amics per telèfon o internet.

-Realitzar activitat física per trobar-nos menys irritables i més enèrgics.

-Informar-amb moderació i sempre a través de fonts oficials per evitar rumors.

-Regular les hores de la son i fer conductes que promoguin una bona higiene de la son (sopar lleuger, no prendre cafè ni fer exercici hores abans d’anar a dormir …)

-Evitar actituds compulsives com les compres per impuls o el “menjar emocional”.

Potenciar la creativitat. Aprofitar l’aïllament social i treure profit a la contingència, redescobrint els beneficis d’aquelles coses que en un altre moment passen desapercebudes.

L’Ajuntament d’Utiel trasllada un missatge de calma i ànim a la població davant d’aquesta situació d’emergència sanitària i apel·la a la col·laboració ciutadana ia la responsabilitat social per aplicar amb rigor les mesures extraordinàries davant el coronavirus i seguir mantenint l’aïllament.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*