S’inicia la primera Universitat D’Hivern de Requena (UNIRE)

Viña otoñal 2019 noviembre. Gabriel Arribas.
Viña otoñal 2019 noviembre. Gabriel Arribas.

Post també disponible en: Castellano

Serà este dijous 20 de febrer, davall el lema “Vino: Innovació, Cultura, Dona i Sociedad”

Fruit de la col·laboració entre la Universitat de València amb l’Ajuntament de Requena, Diputació Provincial de València i Caixa Popular el dijous 20 de febrer a les 16 hores al Saló d’Actes de l’Espai Cultural Feliciano Antonio Yeves s’inaugurarà la primera edició de la Universitat d’Hivern de Requena sota el lema “Vi: innovació, cultura, dona i societat”. Aquestes jornades són el punt de trobada de docents, professionals, estudiants la ciutadania de Requena i el seu entorn comarcal durant dos dies.
Es tracta de dos mòduls formatius (dijous 20 de febrer a la vesprada i divendres 21 de febrer al matí), impartits de forma gratuïta, que compten amb la participació de professorat de la Universitat de València i persones expertes de referència en el territori, compromesos amb la comarca i la cultura relacionada amb el món de el vi.
L’assistència és lliure i gratuïta.

Les jornades començaran aquest dijous 20 a les 16:00 hores amb una inauguració de les mateixes en la qual intervindran l’alcalde de l’M.I. Ajuntament de Requena, Sr. Mario Sánchez González, el Vicerector de la Universitat de València, Jorge Hermosilla Pla, el representant de Caixa Popular a la zona, Ricardo Ruiz, i el coordinador de la Jornada, Àngel Morales Rubio.
A les 16:30 hores tindrà lloc la conferència de D. Juan Piqueras Haba, “Evolució de la cultura de el vi des de l’Antiguitat fins als nostres dies”.
Posteriorment i per finalitzar les activitats de dijous, a les 17:30 hores es durà a terme la taula Taula rodona “La dona a la Cultura de el vi”, moderada per Àngel Morales Rubio. Hi participaran: Albertina Torres Broseta, Comunicadora, fotògrafa i productora de documentals sobre la cultura de el vi; Isabel García Hernández, Diputada delegada d’Igualtat, Escola de Capatassos de Catarroja i Escola de Viticultura i Enologia de Requena; Noemi Arroyo Pérez, Viticultura, enòloga i elaborador de “Noemi Wines”; Beatriz García Amorós, Agricultora; i Rosalía Molina, enòloga i elaborador de vins Alt Landon.

Ja el divendres 21 de febrer a les 9:30 hores es farà la conferència “Innovació en el sector vitivinícola de Requena-Utiel”, a càrrec de Francisco Higón.
Després d’una pausa-cafè de 30 minuts, a les 11:00 hores es realitzarà la taula rodona “Societat i cultura de el vi”, moderada per David Quixal i en la qual intervindran Consuelo Mata Parreño, Professora titular d’Universitat al Departament de Prehistòria , Arqueologia i Història Antiga, Facultat de Geografia i Història, en la qual parlarà sobre “El vi de Kelin”; José Miguel Medina Pedrón, president de la Denominació d’Origen Utiel-Requena i de el grup Coviñas; Ana Carlota Súria, presidenta de la Ruta el Vi Utiel-Requena; Pere Navarro Martínez, director de l’Escola de Viticultura i Enologia «Félix Jiménez» de Requena; Jorge Miguel Sáez Cebrián, regidor de Serveis de Medi Ambient i Agricultura de l’M.I. Ajuntament de Requena.
Finalment, a les 13:00 hores es clausurarà aquesta primera edició de la Universitat D’Hivern de Requena.

Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*