“Taules Musicals”, una iniciativa online promoguda per NEO Música-music shop

Post també disponible en: Castellano

El projecte “Taules Musicals”, promogut per NEO Música – music shop, va celebrar dissabte passat 25 la seua primera taula redona online que portava per títol “Jóvenes directors: projectes musicals i experiències profesionales”. En ella van actuar com a ponents Javier Fernández Hernández, Santi Miguel i Olga Clari, sent moderada per Daniel Vicente Martínez.

Una iniciativa que va cridar l’interés de més d’un centenar d’inscrits i que va comptar, entre el nombrós públic assistent, amb mestres directors i compositors de reconegut prestigi nacional i internacional com ara José Rafael Pascual Vilaplana, Frank de Vuyst, Henrie Adams, David Fiuza, Francisco José Martínez Gallec, Mario Ortuño, Andrés Valero, Pep Domínguez, Marta Banys, Susana Santonja, Nadeshda Stoyanova o Pere Vicalet. Tampoc va voler faltar a la cita la Presidenta de la FSMCV Daniela González, mostra del suport que des de la pròpia Federació es brinda a este tipus de projectes amb jóvens músics i directors.

Javier Fernández Hernández va dedicar la seua intervenció a parlar sobre la figura del mestre- director, destacant el seu necessari factor tant social com musical en les agrupacions i societats musicals de municipis en risc de despoblació.

Santi Miguel, per la seua pràctica personal i professional, va enfocar la seua ponència a parlar sobre la relació entre la composició i la direcció, destacant diversos dels seus principals projectes compositius, interpretats en certàmens com l’Olimpíada Mundial de Kerkrade, el Certamen de Bandes Ciutat de València o l’última edició de la Conferència WASBE.

Olga Clari va dedicar la seua intervenció a oferir al públic assistent una sèrie de recursos informàtics amb què el director i el docent musical poden continuar treballant des de casa durant el confinament. Ferramentes digitals fruit d’experiències personals i de conversacions amb companys directors que va tractar d’exposar, del mode més senzill possible, amb l’objectiu d’ajudar a altres directors.

“Des d’estes línies, els ponents i els organitzadors volen agrair a tots els assistents a la taula i a quants es van interessar per la iniciativa, el seu suport i compromís. La valoració no pot sinó ser molt satisfactòria i motivadora per a continuar desenrotllant i millorant el projecte “Mesas musicales” amb noves conferències online.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*