Tierra Bobal aposta per la cohesió comarcal i la col·laboració entre els sectors públics i privats per a consolidar-se com a destinació turística

El Plan de Dinamización y Gobernanza Turística (PDGT) ha presentado las conclusiones de las empresas intervinientes en los procesos de dinamización, posicionamiento, aceleración y competitividad turística.
El Plan de Dinamización y Gobernanza Turística (PDGT) ha presentado las conclusiones de las empresas intervinientes en los procesos de dinamización, posicionamiento, aceleración y competitividad turística.

Post també disponible en: Castellano

La cohesió comarcal, la col·laboració entre tots els sectors implicats -públics i privats- i la creació d’una estructura de governança turística són els elements essencials perquè Terra Boval es consolidi com una destinació turística reconeixible i capaç de convertir-se en un dels motors econòmics de la comarca, segons els experts que han participat en l’elaboració de el Pla de Dinamització i Governança Turística de la Mancomunitat de l’Interior Terra de el Vi (PDGT).

El citat pla va celebrar ahir una reunió de treball en què més de 30 persones provinents d’empreses turístiques i entitats locals van poder conèixer, de primera mà, els diagnòstics i les conclusions ofertes pels experts en turisme que han intervingut en els processos de dinamització, posicionament, acceleració i competitivitat plantejats en la concepció de la marca de destinació turística ‘Terra Boval’, a la fi de l’any passat.

La ronda de presentacions va començar amb les conclusions de l’ ‘Pla de dinamització i posicionament de el club de producte Ruta del Vi’, ofertes per Solucions Turístiques, que va plantejar la necessitat de consolidar la Ruta del Vi com una entitat de cohesió, posada en valor i promoció dels diferents productes turístics vinculats a la destinació, mitjançant l’ajust, l’adaptació i el reconeixement dels seus valors.

Les estratègies per abordar aquest objectiu passen, en paraules dels especialistes, per la diversificació dels productes i la promoció conjunta, una major presència dels ajuntaments, l’establiment d’una estructura cohesionadora i de dinamització entre els socis, l’enfortiment local o l’ augment de la promoció dels productes i experiències de consum.

A continuació, l’empresa Globaldit, a càrrec de el programa d’acceleració i competitivitat turística, va exposar la necessitat d’establir una guia d’acció que respongui a les necessitats de les empreses i enforteixi l’activitat turística del territori. Per a això, convé establir línies de treball que passin per desenvolupar i potenciar la formació en turisme, amb l’objectiu de desenvolupar i retenir el talent local; acompanyar les empreses de vocació turística i emprenedors en la seva evolució a través d’assistència tècnica i especialitzada; consolidar la cultura col·laborativa de tots els agents involucrats en el desenvolupament de la destinació turística i establir estratègies de lideratge i gestió.

Finalment, l’empresa Muntanya Studio presentar els resultats de la diagnosi desenvolupat sobre el banc d’imatges i vídeos de l’PDGT. Els experts van apuntar la necessitat de dotar les empreses i entitats relacionades amb el turisme d’un banc d’imatges i vídeos accessible, que pugui arribar a una àmplia clientela. Per a això s’han coordinat i classificat imatges existents, a més d’establir un projecte foto i videogràfic que capturi l’autenticitat del territori amb escenes que recreïn els costums o les experiències més característiques de la zona.

El Pla de Dinamització i Governança Turística, a què estan acollits els nou municipis de la comarca, està finançat per Turisme Comunitat Valenciana, Diputació de València i Mancomunitat de l’Interior Terra de el Vi.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*