Toni Gaspar: “la Diputació de València tornarà a omplir-se de polítiques per i per als municipis”

El pleno de investidura marca el camino a seguir en la XI legislatura que ahora comienza.
El pleno de investidura marca el camino a seguir en la XI legislatura que ahora comienza.

Post també disponible en: Castellano

Més de 400 persones van seguir en directe el ple constituent de la Diputació 2019-2023, que afronta el dia 1 de l’onzena legislatura. “S’inicia així un camí en què hi haurà obstacles i diferències, però que les diputades i diputats de la nova corporació esperen recórrer junts acostant-se a un horitzó que els uneix: millorar la vida de les veïnes i veïns dels 266 municipis de la província “, tal com han informat fonts de la institució.

Com va dir Goethe, “no es tracta d’estar totalment d’acord, sinó d’anar pel mateix camí”. Aquesta va ser una de les frases utilitzades en una sessió constitutiva a la qual no van faltar les principals autoritats provincials i autonòmiques, amb afluència massiva d’alcaldes i alcaldesses, familiars dels nous representants provincials, mitjans de comunicació i les treballadores i treballadors d’una institució que necessita la complicitat del seu personal per mirar al futur.

“Diàleg, austeritat, honestedat, serietat, objectivitat, confiança, justícia i transparència davant de mediocritat, soroll, asfíxia, classisme, malbaratament i arbitrarietat”. Paraules que en boca del president, Toni Gaspar, i els portaveus dels sis grups amb representació a la Batlia, defineixen els reptes d’una legislatura en què la Diputació tornarà a omplir-se de polítiques per i per als municipis.

El president de la Diputació, Toni Gaspar, ha assegurat durant l’acte que mentre “jo sigui president, aquesta Diputació s’omplirà de polítiques al servei dels ajuntaments; s’omplirà de justícia social, feminisme i cooperació institucional”.

Per la seva banda, la portaveu del PSPV a la Diputació, Pilar Sarrión, ha assegurat que “amb transparència i diàleg sempre es troba la solució a les demandes d’ajuntaments i les persones. Volem per la Diputació transparència, igualtat, austeritat, honradesa, treball, compromís, diàleg i, sobretot, serietat “.

El portaveu del PP a la Diputació, Juan Ramón Adsuara, va dir en el seu discurs que creu “fermament que hi ha d’haver entesa; creiem en la cultura del pacte, en el treball conjunt entre Generalitat, Diputació i ajuntaments. Però, sobretot, volem posar en valor aquesta institució i l’equitat que trasllada als municipis “.

Per a la portaveu de Compromís a la Diputació, Mª Josep Amigó, “cada municipi sap el que li correspon i per què; sap que els recursos que rebrà no responen a l’amistat o homenatge. En aquests quatre anys hem tingut clar que els recursos són de totes i tots i que no es tracta de concedir res graciosament, sinó de reconèixer drets “.

També la portaveu de Ciutadans a la Diputació, Rocío Gil, es va pronunciar sobre el seu desig per a aquests propers quatre anys: “Som aquí per impregnar aquesta institució de la nostra voluntat de canvi, frescor política i pragmatisme de gestió. Desitgem convertir aquesta corporació en un consell d’alcaldes de la província, des d’on poder oferir millors fórmules de serveis mancomunats, sense caure en duplicitats i despeses innecessàries “, tal com ha manifestat.

El portaveu de la Vall ENS Uneix a la Diputació, Joan Sanchis, ha dit que aquesta “ha de ser la legislatura de la comarcalització de la Diputació de València. Volem una Diputació comarcal per fer-la útil i accessible per als veïns i veïnes de totes les comarques valencianes “.

I finalment, per al portaveu de Vox a la Diputació, Joaquín Alés, “aquesta és una institució vertebradora, afavoridora de la cohesió territorial, assegurant la recepció de serveis de qualitat als veïns dels municipis valencians. La Diputació fa més Espanya, sense entrar mai en competència amb Espanya “.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*