Turís celebra del 9 al 13 de desembre la Setmana de la Salut

Turís celebra del 9 al 13 de diciembre la Semana de la Salud.
Turís celebra del 9 al 13 de diciembre la Semana de la Salud.

Post també disponible en: Castellano

El Departament de Salut de Manises, en col·laboració amb l’Ajuntament, ha organitzat una campanya de promoció de la salut que comptarà amb nombroses activitats enfocades a la vida sana

Esmorzars saludables, proves mèdiques, tallers de primers auxilis en la infància o higiene postural són alguna de les accions programades

També es realitzarà un curs de reanimació cardiopulmonar dirigit a la Policia Local i Protecció Civil o una Caminada Saludable

La localitat de Turís la setmana que ve una nova edició de la Setmana de la Salut, un esdeveniment organitzat pel Centre de Salut del municipi, el Departament de Salut de Manises i l’Ajuntament, en el qual es realitzaran activitats i xerrades per conscienciar la població de la importància de la prevenció i la cura de la salut en totes les edats. La Setmana de la Salut s’inicia hiy dilluns 9 de desembre i finalitzarà el divendres 13 amb una caminada per la via saludable de Turís.

El dilluns 9 es celebrael taller Esmorzars Cardiosaludables en l’adolescència a càrrec de la doctora Tatiana Fernández que té lloc a les 9.00 hores a l’IES Turís, una activitat en la qual els alumnes de centre aprendran la importància de l’esmorzar i una alimentació equilibrat. A les 16:00 a l’Associació d’Ames de Casa la metgessa d’Atenció Primària, Tatiana Fernández oferirà una conferència sobre alimentació saludable i explicarà a cada assistent els aliments adequats per a una dieta adaptada a les seues necessitats.

El dimarts 10 a partir de les 10.00 hores a la Plaça Vicent Ribes el personal de el Centre de Salut de Turís realitzarà revisions i proves mèdiques a les persones que s’apropin a l’estand. Mesura de la tensió arterial, glucèmia, saturació d’oxigen, tensió ocular seran algunes de les proves que es duran a terme. A partir de les 16.00 hores l’infermer Rafael Ruiz impartirà un taller d’Higiene postural, lumbàlgia i maneig de càrregues i pacients a la sala d’actes de l’Ajuntament.

Dimecres a les 9.00 hores a l’escola bressol La Trilladora la llevadora Cintia Salazar oferirà una pràctica sobre primers auxilis en la infància on els assistents aprendran a realitzar reanimació cardiopulmonar o tècniques per reaccionar abans situacions d’urgència. A la mateixa hora, es durà a terme un Esmorzar cardiosaludable en el col·legi Joaquín Muñoz dirigit a xiquets de primària. A la vesprada a les 16.00 hores la pediatra Nelvis Soto oferirà a la seu de l’Associació d’Ames de Casa una Conferència sobre les principals urgències en la infància i com actuar davant de diferents símptomes.

Dijous la doctora Immaculada Millán donarà un taller de Reanimació Cardiopulmonar dirigit a la Policia Local i Protecció Civil al gimnàs del Centre de Salut de Turís. A la vesprada, a les 17.00 hores la neuropsicòloga de l’Hospital de Manises, la doctora Anabel Camps impartirà una conferència-taller per a familiars de pacient amb demència. Es parlarà de l’maneig de pacients, teràpies no farmacèutiques o Alzheimer.

Divendres a les 8.30 hores es durà a terme una Caminada per la Via Saludable de Turís, que començarà a l’antic Centre de Salut al carrer Jaume I. A l’acabar la caminada s’oferirà un esmorzar saludable per a tots els participants.

Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*