Turisme Comunitat Valenciana presentarà a Fitur una experiència virtual única per promocionar el patrimoni paleontològic

S'ubicaran en destinacions que compten amb jaciments, en concret a Cinctorres, Morella, Bejís, Alpuente, Millars i Agost.

Post també disponible en: Castellano

Turisme Comunitat Valenciana posarà en marxa a Fitur una experiència nova amb la qual promocionar la riquesa arqueològica del territori valencià.

Es tracta d’un projecte únic de realitat virtual en un espai públic amb el qual els i les visitants podran aproximar-se de manera interactiva al patrimoni paleontològic de la Comunitat Valenciana, amb l’objectiu de generar en ells curiositat i interès de visitar in situ els jaciments.

Segons ha destacat el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, “aprofitarem la participació a Fitur 2019, sobretot els dies en què aquesta fira de turisme està oberta al públic general, per posar en valor el nostre patrimoni paleontològic, que compta amb 10 jaciments que abasten del Juràssic fins el Cretaci Superior “.

“Es tracta d’una novetat amb capacitat per cridar l’atenció dels visitants, ja que és una activitat única no realitzada fins ara, un scape room interactiu en realitat virtual, el que també posa de manifest la nostra aposta per les noves tecnologies i els projectes innovadors per captar nous segments de demanda “, ha remarcat Colomer.

Dinàmica del joc

Es tracta d’un recurs tecnològic compost per dos ulleres de realitat virtual amb què realitzar un ‘scape room’ multijugador (dues persones), en el qual els usuaris es ficaran en la pell d’un paleontòleg la missió és demostrar l’existència de dues espècies autòctones de la Comunitat Valenciana.

L’experiència de realitat virtual estarà composta per quatre fases, que s’inicien en una escena on els jugadors viatgen en una màquina del temps fins al Triàsic, el Juràssic i el Cretaci.

La durada de l’experiència prevista és de tres minuts per partida, en partides de dos jugadors.

Rèpliques de dinosaures a mida real

Amb l’objectiu de reforçar l’atractiu dels jaciments, Turisme ha instal·lat sis rèpliques de dinosaures a mida real en altres tants municipis de la Comunitat Valenciana que disposen de jaciments paleontològics.

Les rèpliques, la grandària oscil·la entre els 3 i 8 metres, s’han instal·lat en els jaciments Anna de Cinctorres, a Castelló, Vallivana de Morella, a Castelló, en els de la Badina de Bejís, a Castelló; en els jaciments de Corcolilla d’Alpuente, a València, al de Tambuc de Millars, a València; i en el de Límit K / T a Agost, a Alacant.

Segons el secretari autonòmic de Turisme “volem incorporar el turisme paleontològic en l’oferta turística de la Comunitat Valenciana, com un producte més que contribueixi al desenvolupament econòmic i social de l’interior valencià”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*