Turisme presenta una guia de recomanacions i protocols per a millorar la seguretat dels destins d’interior davant de la Covid-19

Post també disponible en: Castellano

Francesc Colomer ha participat en un seminari web on s’ha explicat el contingut de la guia

En la guia s’indiquen mesures a tindre en compte en els accessos, el mobiliari urbà, els recursos naturals, zones de bany, rutes, àrees de recreació, museus, així com allotjaments i restauració

Turisme Comunitat Valenciana ha presentat una guia de recomanacions i protocols per millorar la seguretat de les destinacions d’interior davant la COVID-19.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha presentat la guia ‘Destinacions d’Interior Assegurances’ en un seminari web adreçat als municipis d’interior, la Federació Valenciana de Municipis i Províncies i les sis marques turístiques de la Comunitat Valenciana, en el qual també han participat el soci director de Solucions Turístiques, Alberto Galloso i el president de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, Eugeni de Manuel.

Colomer ha explicat que “en la nova normalitat provocada per la COVID-19 les restriccions de viatges internacionals, les limitacions en el trànsit aeri i la sensació generalitzada que l’interior és un espai òptim, menys massificat i més adequat per mantenir la distància social generaran trànsit turístic cap a les destinacions d’interior de la Comunitat “.

Aquesta guia s’ha elaborat des del Comitè Tècnic Científic creat per Turisme Comunitat Valenciana, que també va participar en l’elaboració de la guia de ‘Platges Segures’.

El responsable de Turisme ha assenyalat que “hem d’acabar amb la por perquè la gent es torne a sentir lliure per viatjar, per moure amb tranquil·litat, perquè el turisme es basa en això, en poder gaudir de la teua llibertat, per això la seguretat és fonamental per a nosaltres i per al nostre destí “.

Així mateix, ha ressaltat que “aquesta guia per a la Mediterrània rural ens ajudarà a gaudir d’espais ara més valorats, amb menys congestió i més atractius en aquest temps”.

Per la seva banda, el president de la FVMP, Eugeni de Manuel, ha agraït la possibilitat que “la FVMP, com a instrument cohesionador, estigui present en aquestes accions per reforçar les destinacions turístiques d’interior” i ha afegit que “en aquesta guia combinem destresa i coneixement dels experts com l’experiència dels tècnics que estan a primera línia en aquests municipis “.

Per això, ha assenyalat que “per ajudar les destinacions d’interior i empreses gestores d’activitats turístiques en aquestes zones, des de Turisme Comunitat Valenciana hem editat una Guia de Recomanacions davant la COVID19 per gaudir d’uns destinacions turístiques d’interior segurs”.

Al manual s’indiquen mesures a tenir en compte pel que fa als accessos, el mobiliari urbà, els recursos naturals, zones de bany, rutes, àrees d’esbarjo, museus, allotjaments i restauració, balnearis i cellers, o activitats de turisme actiu.

A més, la guia inclou una plantilla genèrica amb una ‘check list’ sobre la qual cada destinació pot definir el seu pla de seguretat de forma més senzilla.

Principals propostes

Mitjançant aquesta guia s’informa als ajuntaments de diferents suggeriments per garantir destinacions segurs a l’interior. En aquesta línia, el document recomana la governança a través d’un ens gestor en matèria de seguretat.

També introdueix recomanacions de seguretat en els accessos, mobiliari urbà, recursos naturals o patrimonials, rutes de bany, així com en jardins i àrees d’esbarjo.

Així, suggereix la instal·lació de cartells d’informació amb el codi de conducta que s’espera dels turistes en els accessos, així com establir zones d’aparcament dissuasoris per al potencial augment de vehicles privats.

Pel que fa a l’mobiliari urbà, es recomana el reforç de neteja de superfícies de gran contacte com baranes, així com el tancament de fonts.

En el cas d’espais oberts, tant naturals com patrimonials, se suggereix establir vies d’accés i sortida únics per evitar l’encreuament de circulació.

Per a les rutes es recomana establir punts d’accés i punts secundaris per prevenir els augments en l’afluència, per això suggereix establir un doble carril per a la marxa en tots dos sentit.

A més, apunta que l’ens gestor d’establir un procediment específic per a coordinar-se amb guies i empreses de turisme actiu que puguen treballar en aquests espais.

Així mateix, si ho consideren les destinacions podran instal·lar panells informatius en els accessos de les diferents rutes, així com facilitar informació en web i xarxes socials.

Pel que fa a les zones de bany, la guia recomana que les piscines municipals compten amb un pla de contingència específic que detallen les mesures establertes per les ordres ministerials. Pel que fa a les platges continentals, s’actuarà d’acord amb el que estableix la guia de ‘Platges Segures’ elaborada per Turisme CV.

Els jardins, les àrees d’esbarjo i parcs infantils s’obriran a el públic d’acord a les directrius proporcionades per les autoritats competents, tot i que és potestat de l’òrgan gestor l’obertura i clausura dels mateixos atenent si pot garantir la seguretat. Com a mesura preventiva, es recomana la clausura fins a la nova normalitat.

A més, la guia recull també recomanacions per a serveis turístics i complementaris com museus o recursos patrimonials acotats; Tourist Info; allotjament; restauració; turisme actiu; guies de turisme; balnearis; esdeveniments i festes; així com visites a cellers i altres instal·lacions.

La guia també destina un capítol a recomanacions d’informació i comunicació, on es recomana informar de manera clara i senzilla les mesures a la conducta esperada de l’usuari, a través de missatges senzills i curts en suports i llocs visibles per als visitants.

Finalment, s’ofereix una plantilla genèrica amb una ‘check list’ sobre la qual cada destinació pot definir el seu pla de seguretat de forma més senzilla.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*