Un gran Trail de Xera obre el calendari de 2020 de l’CTV

Post també disponible en: Castellano

El Circuit Trail València-Cajamar (CTV) ha estrenat el 2020 amb el Trail Xera-Pic Ropé, quarta prova puntuable de la temporada, que s’ha disputat avui amb la participació de més de 300 persones que han gaudit d’un gran dia de muntanya .

Dimecres passat, l’organització de l’Trail de Xera, a càrrec de 3Direcciones i l’Ajuntament i el club local CD Ropé-Xera, es van veure obligats a canviar el recorregut de la prova llarga a causa de les pluges ocasionades per la borrasca Glòria. La gran quantitat d’aigua que ha caigut a la zona els últims dies ha omplert el pantà i les zones dels voltants han quedat impracticables, per la qual era impossible que els corredors passaran per allà. La decisió per la qual es va optar va ser que, com que el circuit de l’sprinttrail no es veia afectat, els corredors de l’trail donés dues voltes, donant com a resultat una prova de 11km 535m D + i una altra de 22km amb 1 070m D +.

Finalment, la climatologia ha estat bona per córrer i, tot i el fred de les primeres hores, un cop a la muntanya el sol ha fet molt més suportable la prova, tot i que els corredors no s’han lliurat de l’fang.

Una prova molt ràpida
Al sprinttrail, els primers corredors han estat rapidíssims. Cristian Álvarez ha completat el recorregut en 52:53. Molt a prop ha entrat el segon classificat, Mario Werther (CA Silla), amb 52:57, i poc després Álex Camps (Álex Camps Team), que ha emprat 53:07 i que continua com a líder absolut de l’circuit.

En categoria femenina, Sara Pérez (Àlex Camps Team) segueix sense tenir rival. L’actual líder de l’CTV i guanyadora de les últimes temporades, va tornar a guanyar la cursa amb un temps de 1:03:09. Després d’ella altres dos habituals de podi, Alina Teodora (CE La Porte Fresca) amb 1:04:13 i Mireia Briones (Àlex Camps Team) 1:06:14. Com a millor equip també va repetir una vegada més el Àlex Camps Team.
En la modalitat de trail, el guanyador va ser David Giménez (Sport Spirit Team) amb 1:47:39, que es posiciona primer en el circuit. El segon esglaó de l’podi va ser per a José Carrascosa (Àlex Camps Team) que va entrar en 1:50:55, i el tercer Toni Vázquez (Alejandro Sanz-Timerlap) amb 1:52:17.

En dones, Silvia Sarrión segueix sense tenir rival. Amb 02:21:26 va ser la primera a Xera i es consolida encara més en la primera posició de la general. En segon lloc ha arribat Beatriz de la Font, en un temps de 2:24:06, seguida de Nadia Crisan (CE La Porte Fresca) amb 2:26:58. El millor equip de l’trail va ser de nou el Alejandro Sanz-Timerlap.

A més, també hi va haver un premi especial per a l’equip més nombrós, títol que es va emportar el Orero Paterna Runners.

Ara, el CTV descansa dos mesos, però tornarà el 5 d’abril amb el Trail de Cortes de Pallars per acabar, com és habitual, el 17 de maig amb el Trail Gestalgar-Penya Maria. A més, el 26 d’abril es durà a terme la Copa d’el CTV amb el Trail de la Font de la Figuera.