Utiel amplia la seua participació en les IV Jornades dels Plats de Cullera

Post també disponible en: Castellano

Un any més Utiel participa en les Jornades dels Plats de Cullera a través dels suculents plats tradicionals que oferiran 6 restaurants de la localitat de l’14 de febrer a l’1 de març. En concret aquest any s’adhereixen a aquesta ruta de la cullera a Utiel els restaurants El Chato, Potajero Noi, Asador Nàpols, Alt Tajo, El Tollo i El Carro que faran les delícies dels comensals amb receptes de sempre com arròs melós de orsa, gaspatxo utielano, mongetes amb perdiu o potatge de cigrons entre d’altres.

Als elaborats menús de cullera, enguany se suma el reclam enoturístic, ja que els participants d’aquestes jornades, es portaran un descompte de l’50% en les visites de diversos cellers de la zona, entre elles Cellers Utielanas, Vora de Estenas i Foia de Cadenes al municipi d’Utiel.

Els Plats de Cullera guanyen territori

Ahir, el Restaurant El Yantar de Requena acollia la presentació de les IV Jornades dels Plats de Cullera a la qual assistia l’alcalde d’Utiel, Fernando Benlliure, el regidor de turisme, Fernando Arenes i la tinent d’alcalde, Eloísa Viana.

Una campanya de promoció gastronòmica organitzada per la Confederació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la Comunitat Valenciana (CONHOSTUR) i que compta amb la col·laboració de Turisme Comunitat Valenciana. A l’acte intervenien Francesc Colomer, secretari autonòmic de Turisme, Manuel Espinar, president de CONHOSTUR i FEHV, el president de la Mancomunitat de l’Interior Terra de el Vi, Gabriel Mata; el president de la Mancomunitat del Teixeixo, Alejandro Porter; la presidenta de la Ruta el Vi Utiel-Requena, Ana Súria; i l’alcalde de Requena, Mario Sánchez.

Les jornades que se celebraran de l’14 de febrer a l’1 de març, es van a desenvolupar en 10 municipis que formen part de la Ruta de el Vi Utiel-Requena, destacant la incorporació en aquesta edició dels municipis de Camporrobles, Caudete de les Fonts, Fuenterrobles, Sinarcas, Venda de l’Moro i Villargordo de l’Cabriel.

Gastronomia autòctona i maridatge amb vins Utiel-Requena

El projecte té com a objectiu posar en valor la tradició gastronòmica i la gran qualitat de l’oferta de restauració d’aquests municipis, promovent la gastronomia local com a senyal d’identitat i recurs turístic.

Es pretén a més establir una sinèrgia en aquesta campanya amb l’enoturisme, a través de la col·laboració amb la Ruta el Vi Utiel-Requena potenciant tant la visita a les 7 cellers que s’han sumat a la campanya (i que oferiran un 50% de descompte a l’entrada per als visitants) com la visita als restaurants. Els menús elaborats tindran com a protagonistes els plats de cullera de la gastronomia local i els productes autòctons i estaran maridats amb vi de la comarca.

Unes jornades que no només acollirà la província de València, sinó que per primera vegada s’estenen a Alacant i Castelló, que celebraran les jornades des del 20 de febrer a l’1 de març a 12 municipis d’interior d’Alacant i 10 municipis de la província de Castelló.

La gastronomia, que està jugant un paper fonamental com a element dinamitzador de les destinacions turístiques d’interior com el nostre, i la celebració d’aquestes jornades contribuiran a impulsar la cultura gastronòmica tradicional, autèntica i vinculada a el territori.

Cal destacar també la col·laboració de RENFE que va a realitzar una oferta de places promocionals fins al 70% destinada als viatgers que vinguin en AVE des de Madrid.

Tota la informació de les jornades es pot consultar a través del web www.jornadasdecuchara.es en què apareixen detallats els 28 menús especials que ofereixen els restaurants participants de la comarca Utiel-Requena i Foia de Bunyol a més d’un pràctic llistat amb llocs d’interès turístic i comerç de producte local en aquests 10 municipis.

Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*