Utiel celebra la festivitat de Sant Antoni amb fogueres, benedicció d’animals i una multitudinària desfilada de cavalls i carruatges

Post també disponible en: Castellano

Utiel es prepara per celebrar la festa de el patró dels animals amb els seus tradicionals fogueres de Sant Antón.

Aquest divendres a la nit, al voltant de 100 fogueres ompliran de foc els carrers d’Utiel fins passada la 1 de la matinada. Una festa especial en què família i amics es reuneixen a la calor de la foguera per gaudir d’un sopar a la brasa en les que segur serà present l’embotit típic d’Utiel.

Una festa tradicional que l’Ajuntament d’Utiel porta traslladant a divendres més proper a el dia 17 de gener, per afavorir el gaudi d’un major nombre de veïns i que, just aquest any, coincideix en el calendari amb aquesta festivitat.

Benedicció d’animals i cercavila de cavalls, carruatges i reatas

Demà, dissabte 18 de gener, a partir de les 12.00 hores, a l’arena de la Plaça de Bous, tindrà lloc la tradicional benedicció d’animals en la qual es donaran cita centenars de veïns amb les seves mascotes per donar-los protecció.

Una activitat organitzada per la Penya Popular Utielana que posteriorment també prepara un multitudinari cercavila de cavalls, carruatges, reatas i esquellers amb participants procedents de diferents punts de la Comunitat Valenciana.

La desfilada en honor a Sant Antoni Abat, protector dels animals, discorrerà pels principals carrers d’Utiel i comptarà amb més de 250 participants.

Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*