Utiel comptarà amb el seu Pla d’Acció per al Clima i l’Energia a 2020

Utiel contará con su Plan de Acción para el Clima y la Energía en 2020.
Utiel contará con su Plan de Acción para el Clima y la Energía en 2020.

Post també disponible en: Castellano

Els ciutadans poden presentar les seves aportacions a través de l’enquesta ciutadana posada en marxa per la Diputació de València amb la consultora d’eficiència energètica Azigrene

Aquest matí, a la Casa de Cultura d’Utiel, s’han exposat les possibles mesures d’eficiència energètica a aplicar tant en sector públic com privat a través de el Pla d’Acció per al Clima i l’Energia Sostenible (PAUS) la redacció estarà finalitzada al proper any 2020.

El document servirà de guia per a complir amb els objectius climàtics de reducció d’emissions i d’eficiència energètica inclosos en el Pacte de les alcaldies per al Clima i l’Energia a què s’adheria a l’any 2016 l’Ajuntament d’Utiel. L’acte ha comptat amb la participació de el regidor de Medi Ambient, Óscar Latorre i l’enginyer de la consultora encarregada de redactar el Pla, Miguel Ferrer.

Entre les fites detallades fins al 2030 es planteja la reducció d’emissions de CO2 a a l’almenys un 40% i augmentar l’eficiència energètica i l’ús d’energia procedent de fonts renovables fins a un 27%.

Durant La jornada de participació ciutadana s’han presentat els principals objectius estratègics, inventari d’emissions de CO2, l’anàlisi de vulnerabilitat a l’canvi climàtic del municipi i accions planificades en el PAUS 2030 tant en àmbits dependents de l’Ajuntament com a sector privat.

De l’inventari d’emissions de CO2, l’evolució de 2010 a 2015 llança una reducció de l’8% en consums i d’un 6% en emissions, però s’hauran d’afegir noves accions de mitigació a les que ja s’estan desenvolupant actualment per complir els objectius establerts de cara a 2030. Cal assenyalar que les dependències municipals només representen el 3% de l’àmbit d’actuació, el que implica que a el sector privat resulta especialment rellevant ja que li correspon el 97% amb més incidència de el sector de transport privat i comercial i el sector industrial.

La ciutadania pot presentar les seves propostes dirigides a aconseguir un municipi eficient a través de el Llibre Blanc que ha posat en marxa la consultora que està realitzant el projecte a la Diputació de València paces@azigrene.es oa través de l’enquesta de participació ciutadana disponible a la pròpia pàgina web de l’Ajuntament d’Utiel http://bit.ly/UtielEncuestaPACESClimayEnergía

A més, a través del web municipal també es podrà consultar l’informe de la presentació en el qual s’inclouen recomanacions dirigides a la ciutadania per ser més eficients i aconseguir entre tots un municipi més sostenible.

Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*