Utiel crega l’oficina d’informació d’ajudes Covid-19

Post també disponible en: Castellano

L’Ajuntament d’Utiel oferix a empreses, treballadors i ciutadania informació en matèria econòmica, laboral i social amb la recopilació de mesures aprovades per les diferents administracions per a pal·liar la crisi del coronavirus

A partir de demà, l’Ajuntament d’Utiel posa a disposició de la ciutadania un servei específic d’informació sobre les mesures i ajudes posades en marxa per mitigar els efectes de la crisi de l’COVID-19.

L’objectiu de la creació d’aquesta oficina és centralitzar la informació relativa a les diferents mesures que s’estan aprovant el Govern central i autonòmic per facilitar l’accés a aquests ajuts tant a PIMES, autònoms i ciutadania en general. Així mateix, aquesta oficina properament s’informarà de les línies d’ajudes que el consistori utielano ja s’està preparant per donar suport als col·lectius més vulnerables, així com a el teixit empresarial i comercial del municipi.

Tenint en compte l’actual situació d’estat d’alarma, de moment l’oficina només prestarà aquest servei via telefònica. Per consultar qualsevol dada relativa a prestacions, ajudes, ajornaments etc. els ciutadans té a la seva disposició la línia telefònica 96.217 febrer 22 amb servei de dilluns a divendres de 9 a 14 hores.

L’Ajuntament d’Utiel ha recopilat les mesures aprovades en les últimes setmanes per les administracions central i autonòmica per canalitzar aquestes dades (objecte de convocatòria, beneficiaris, documentació, terminis etc.) i que els principals afectats per aquesta crisi puguen acollir-se a aquestes actuacions.

L’informe-resum de mesures publicat pel consistori utielano detalla les ajudes destinades a treballadors, empreses i autònoms per la suspensió extraordinària d’activitats pel COVID-19: Prestació a autònoms; característiques de el permís escrit retribuït recuperable; ajornament de la quota a la Seguretat Social i moratòria de cotitzacions socials; crèdits ICO a empreses i emprenedors; subvencions a agricultors i ramaders; ajornament d’hipoteques; flexibilització en matèria de subministraments etc.

Els treballadors, empreses, autònoms i ciutadania en general poden accedir a la relació de decrets amb informació detallada de cada administració en la pàgina web de l’Ajuntament www.utiel.es

Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*