Utiel disposa de nou visor cartogràfic

La herramienta condensa una gran cantidad de datos de Utiel y de la comarca.
La herramienta condensa una gran cantidad de datos de Utiel y de la comarca.

Post també disponible en: Castellano

Utiel compta amb un nou visor cartogràfic disponible per a tota la ciutadania. L’eina ha estat desenvolupada a través de la Mancomunitat de l’Interior Terra del Vi i compta amb una tecnologia de capes que, a partir d’imatges preses per satèl·lit i dades georeferenciades, permet a l’usuari consultar i descarregar àmplia documentació.

El visor està disponible tant a la pàgina web de l’Ajuntament d’Utiel com en la de Mancomunitat a través de l’enllaç: https://www.visor.tierradelvino.es/visor/

La ciutadania pot accedir a informació de tot tipus: Cadastre, planejament, infraestructures i serveis, recursos turístics, espais naturals, medi ambient, ortofotos etc. Una plataforma de fàcil maneig i molt intuïtiva a través de la qual la ciutadania també pot consultar l’evolució del territori al llarg dels últims anys.

El funcionament de l’eina és senzill: Sobre una capa base a elecció (ortofoto, topogràfic, relleu, etc.), se superposen una altra sèrie de capes amb la informació georeferenciada que l’usuari vulgui consultar tant a nivell municipal com comarcal. Per exemple, seleccionant la capa ‘Turisme-Senderos’, l’usuari podrà obtenir el recorregut exacte dels senders GR, PR i SL que discorren a Utiel o tota la comarca. Fent clic sobre qualsevol d’ells, l’usuari tindrà accés a tota la informació sobre el mateix, així com a la descàrrega del track o arxiu .gpx per al seu ús en telèfons mòbils o dispositius GPS. A més, l’usuari també podrà crear les seves pròpies rutes sobre el mapa amb l’eina ‘dibuixar’, obtenint perfils i exportant aquesta informació geogràfica. De la mateixa manera es pot treballar en superfícies sobre qualsevol altra capa, com cadastre o recursos turístics. En aquest últim apartat podem trobar al mapa la relació de cellers històriques, allotjaments, museus …

El Visor Cartogràfic és una eina dinàmica, intuïtiva i visual el fàcil maneig la fa accessible a qualsevol tipus d’usuari. Per a això, els tècnics de la Mancomunitat de l’Interior Terra del Vi han treballat durant tot un any a la recopilació i gestió d’una gran quantitat de dades de diversa índole. A més, la programació del visor permet la implementació futura de noves capes d’informació que serviran per enriquir les seves prestacions tant a nivell públic com a tècnic-administratiu.

Pel que fa a funcionalitats, a més de classificar la informació per capes i categoria, l’eina ofereix un poderós motor de cerca que permet aglutinar tota la informació disponible sobre Utiel i comarca en un únic visor. Una cosa que fins ara només era possible visitant diferents pàgines web.

Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*