Utiel participa a la I Trobada de la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere

Post també disponible en: Castellano

Demà, el departament de serveis socials de l’Ajuntament d’Utiel formarà part de les taules de debat amb la ponència sobre intervenció psicoeducativa en víctimes de violència de gènere

Dins de la programació d’actes organitzada per la Diputació de València amb motiu de l’el Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona, demà, 29 de novembre, tindrà lloc la Primera Trobada de la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere en el qual participarà l’àrea de serveis socials de l’Ajuntament d’Utiel.

Ponències sobre Polítiques d’Igualtat, Prevenció i Protecció contra Violència de Gènere

La trobada se celebrarà de 9.00 a 13.30 hores a la sala d’actes d’ADEIT i serà inaugurat pel president de la Diputació de València, Antoni F. Gaspar Ramos i la diputada d’Igualtat, Isabel García Hernández. La jornada, dirigida per la tècnica d’Igualtat de la corporació, Chelo Bailén, s’estructura en tres taules de debat: “La implantació de les polítiques d’igualtat a nivell municipal a la província de València”, “Protocols locals de prevenció i protecció contra la violència de gènere “i” Prevenció de la violència de gènere en l’àmbit rural “.

En concret, en aquesta última taula, la psicòloga de serveis socials de l’Ajuntament d’Utiel, Nuria Celda-Navarro, abordarà la intervenció psicoeducativa que es porta a terme amb dones víctimes de violència de gènere, detallant cadascuna de les fases de l’procés: Acollida i suport psicològic; assessorament i orientació sobre recursos que tenen al seu abast per afrontar la situació; tramitació d’ajuts econòmics i socials etc. Una ponència que incidirà en la importància de la psicoeducació perquè les víctimes siguin conscients de el nivell de risc que afronten tant elles com el seu entorn familiar i facilitar-los el camí per trobar sortides a aquest problema. En el que va d’any, l’equip de serveis socials de l’Ajuntament d’Utiel ha atès 43 dones que han patit agressions físiques o psíquiques per part de les seues parelles o exparelles.
 
La trobada comptarà amb la participació d’agents socials i d’igualtat d’11 ajuntaments de la província que presentaran experiències i projectes dirigits a combatre la violència de gènere en l’àmbit local des de diferents perspectives. Utiel s’adheria a la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere en el moment de la seua constitució, al novembre de 2018. Durant aquest any, s’han sumat 13 ajuntaments més, sent actualment 62 municipis que componen aquesta xarxa provincial constituïda per treballar amb accions conjuntes en la lluita contra la xacra social de la violència masclista.

Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*