Utiel, Premi Ciutat Lectora de Foment de la Lectura

Los galardones se han entregado al finalizar el II Encuentro de Ciudades Lectoras.
Los galardones se han entregado al finalizar el II Encuentro de Ciudades Lectoras.

Post també disponible en: Castellano

El projecte “Lectura per a tots” d’Utiel Ciutat Lectora ha estat guardonat amb el Premi “Ciutat Lectora de Foment de la Lectura” que atorga la Fundació pel Llibre i la Lectura (FULL) .Un premi valorat en 1.000 € destinat a l’adquisició de llibres vinculats a aquest projecte.

Aquesta dissabte s’han fet entrega dels guardons a l’acabar l’acte de la II Trobada de Ciutats Lectores organitzat per FULL amb el suport de la Diputació de València.

A més d’Utiel, també han estat premiades les experiències presentades per les Ciutats Lectores de Bocairent, Alberic, Marines, Xeraco.

El president de la Fundació FULL, Jesús Figuerola i l’alcalde d’Utiel, Fernando Benlliure, inauguraven la trobada en què han participat els diferents membres dels Consell Municipals de Lectura que han arribat des de les localitats d’Alberic, el Puig, Bocairent, Xeraco , Marines, Paiporta i l’Alcúdia que al costat dels representants d’Utiel han celebrat una jornada de treball i intercanvi d’experiències.
El president de FULL ha incidit en la importància de el projecte de Ciutats Lectores per promoure l’hàbit lector i formar les persones i ha remarcat la implicació del municipi d’Utiel a l’ésser la primera ciutat de la Comunitat Valenciana en sumar-se a aquesta iniciativa.

L’alcalde d’Utiel ha destacat l’èxit que ha suposat aquest projecte en el qual s’ha involucrat tota la ciutadania i especialment la comunitat educativa. Fernando Benlliure ha remarcat la posada en marxa d’iniciatives com els clubs de lectura tant per a adults com nens o les biblioteques mòbils en pedanies amb l’objectiu d’apropar la lectura a tots els ciutadans “.
Mar Benegas, escriptora i poeta especialitzada en literatura infantil, ha obert l’acte amb la ponència “Llegir: casa, refugi i ciutat” i ha convidat els assistents a reflexionar entorn a l’educació lectora.

Després de la pausa cafè la jornada s’ha reprès amb l’intercanvi d’experiències de les diferents Ciutats Lectores que han mostrat els programes d’animació a la lectura que s’implementen o estan en procés de fer-ho en les seves respectives localitats, convertint la sessió en un veritable laboratori d’experiències de foment lector: “El Puig Recomana”, “Iaieries”, “Poesia carrer” o “Comerç lector” són algunes de les propostes que s’han exposat durant el matí. Per tancar l’acte, s’han lliurat els II Premis Ciutat Lectora de Foment de la Lectura que han recaigut en els projectes presentats per Bocairent, “Per Nadal, 1 llibre de Regal”; Alberic, “Petons de Gabriela Mistral”; Marines, “Llar lector”; Xeraco, “Lectura a la carta” i Utiel, “Lectura per a tots”. La localitat de l’Alcúdia ha rebut la felicitació pel seu projecte “Iaieries” que aquesta setmana ha rebut el premi d’Experiències de Foment Lector que lliura la Fundació Bromera.

 La jornada conclourà aquesta tarda amb una visita cultural a Utiel en la qual el municipi amfitrió mostrarà als seus convidats els principals recursos patrimonials del municipi, com són els cellers subterrànies o el projecte “Museu a l’aire lliure”.

Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*