Mi banner

Utiel se suma al model de Comunitats d’Aprenentatge

Post també disponible en: esCastellano

Utiel se suma al modelo de Comunidades de Aprendizaje.

Utiel se suma al model de Comunitats d’Aprenentatge.

La Regidoria d’Educació de l’Ajuntament d’Utiel ha programat un curs amb diverses sessions dirigides a tots els agents de la comunitat educativa

Divendres que ve, 8 de març, arrenca a Utiel el Curs Municipal sobre Comunitats d’Aprenentatge. Una iniciativa municipal pionera que comptarà amb la visió d’experts reconeguts internacionalment pel desenvolupament de casos d’èxit en l’aprenentatge que han estat provats científicament.

Les Comunitats d’Aprenentatge (CdA) són un projecte de transformació social i cultural dels centres educatius i del seu entorn basat en l’aprenentatge dialògic i la participació de la comunitat. Les cdas es basen en un conjunt d’Actuacions Educatives d’Èxit (AEE) avalades per la comunitat científica internacional, que han aportat evidències d’obtenir resultats reeixits allà on s’implementin.

L’encarregat d’obrir el curs a Utiel i aprofundir sobre aquests conceptes serà el professor i investigador Aitor Gómez. Membre de la comunitat de recerca internacional CREA (Community of Research on Excellence for All), Aitor Gómez és un referent clau en la metodologia comunicativa i actualment dirigeix ​​la investigació I + D + I EDUFAM, centrada en visibilitzar com la formació de familiars als centres educatius millora l’aprenentatge i la convivència.

Aquesta experiència l’ha de traslladar a les ponències programades els dies 8 i 9 de març al Centre Social d’Utiel.

La primera sessió a celebrar el divendres 8 de març de 16.30 a 20.30 hores abordarà les bases científiques i teòriques de l’aprenentatge, l’aprenentatge dialògic i el projecte INCLUD-ED que avala científicament les actuacions implementades en el projecte “Comunitats d’Aprenentatge”.

El dissabte 9 de març de 9 a 14 hores el professor presentarà una sessió sobre l’aprenentatge i les interaccions a l’aula, el treball amb grups interactius i les tertúlies dialògiques.

El curs és gratuït i està especialment dirigit a la comunitat educativa, tant docents, com a pares i mares d’alumnes i agents vinculats a l’àmbit formatiu.

Les següents sessions tindran lloc els dies 20 i 27 de març i 3, 10 i 17 d’abril en horari de tardes.

Les jornades impartides per CEFIRE València inclouran temes com la participació educativa de la comunitat, la formació de familiars, el model dialògic de prevenció i resolució de conflictes i casos pràctics d’èxit de Comunitats d’Aprenentatge.

En aquestes últimes 5 sessions és necessària la inscripció prèvia contactant amb la secretaria d’educació de l’Ajuntament d’Utiel (96.217 05 04).

Des del consistori s’anima a tota la ciutadania a participar en aquestes jornades que serviran com a base per millorar les dinàmiques d’aprenentatge a les aules.

Deixa un comentari