Video: La borrasca Glòria deixa de moment danys en els cítrics i en hivernacles per efecte de vent, segons La Unió de Llauradors

Post també disponible en: Castellano

La primera fase la borrasca Glòria al seu pas per la Comunitat Valenciana deixa danys per caiguda i ramejat, sobretot en varietats tardanes de taronges o al caqui encara pendent de recol·lectar, i el trencament d’hivernacles, fonamentalment d’hortalisses o vivers, en algunes zones de la Comunitat Valenciana on més s’han notat els efectes de vent, segons el balanç provisional efectuat per la Unió de Llauradors.

En algunes zones es detecta la caiguda de fruita a terra i les conseqüències de l’ramejat en la mateixa, produint-se així danys en quantitat i en qualitat i la consegüent depreciació comercial per treure-la a l’mercat. També poden existir problemes pel trencament d’infraestructures agràries.

La Unió considera prematur avaluar de moment els danys perquè el temporal continua en el decurs de les properes hores.

No obstant això, les pluges de les últimes hores han resultat en general positives per al camp valencià. Han servit per recarregar aqüífers i embassaments, estalviar regs durant els pròxims dies, netejar els arbres davant de possibles malalties o plagues i regenerar les pastures per al bestiar, entre altres qüestions.

Per als cultius de secà són molt importants també aquestes temperatures fresques perquè no ha arribat a gelar i els cultius acumulen d’aquesta manera les necessàries hores-fred en aquesta fase hivernal per a la seva correcta evolució.

Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*