Mi banner

Vídeo: La plataforma demana a l’alcaldessa que es “replentee la seua continuïtat” davant l’arribada aquest dilluns d’una desena de menors a l’Alberg d’Alboraig

Post també disponible en: esCastellano

La Plataforma Ciutadana Independent d’Alborache (PCIA) ha demanat a l’alcaldessa de la localitat, la socialista Paqui Collado, “explicacions davant l’arribada d’un nombre d’entre onze i tretze menors que s’han incorporat aquest dilluns a l’Alberg de la localitat, com hem tingut constància aquest mateix matí “, segons han informat des de la PCIA.

“Ens agradaria que l’alcaldessa ens expliqués com s’ha dut a terme aquest trasllat, atès que la mesura sembla haver-se realitzat amb el desconeixement total de l’Ajuntament, cosa que, sincerament, ens sembla poc creïble. I si fos així -han afegit des de la plataforma- l’alcaldessa hauria de plantejar-se seriosament la seva continuïtat al capdavant de l’Ajuntament “, com han manifestat des de la plataforma veïnal.

De fet, dies enrere la Plataforma Ciutadana Independent d’Alborache demanava que es “descartés, no que s’ajornés”, l’Alberg Torre d’Alborache com el centre de recepció de menors, davant les afirmacions de l’alcaldessa, Paqui Collado, que el trasllat de moment no va fer per falta de llicència la plataforma no canviarà la seva manera de “. Un trasllat que s’ha produït aquest mateix dilluns com testifica el vídeo que incorpora aquesta informació, facilitat per la pròpia plataforma.

Seguiran les protestes

Amb antelació a l’arribada dels menors, des de la plataforma ja havien anunciat que continuaran “amb les protestes, la consulta legal i amb tots els passos necessaris per aconseguir que la Generalitat canviï de postura i disposi d’un lloc adequat per atendre com cal a aquests menors perquè el motiu pel qual rebutgem aquest centre no és per ser poc humans i per infondre temor i xenofòbia entre els veïns, com ens ha acusat l’alcaldessa d’Alborache “, han afegit des de la PCIA.

“La nostra població no està preparada per rebre a diverses desenes de menors, es parla d’entorn a uns 80, en règim obert i sense comptar amb la vigilància en els nostres carrers de policia ni Guàrdia Civil davant de qualsevol incidència com les ocorregudes en el municipi veí de Bunyol “.

“Alborache no té oferta cultural, esportiva o d’oci per a aquests joves que si poden oferir altres localitats més grans. No es tracta de racisme, com ens acusa Paqui Collado, sinó de responsabilitat. La d’atendre i oferir opcions a uns menors que per necessitat han arribat al nostre país sols i als que sens dubte cal atendre i ajudar “, han afegit des de la plataforma.

“Acusacions de xenofòbia”

La PCIA ha reclamat també a l’alcaldessa d’Alborache que “rectifiqui les seves acusacions de xenofòbia cap a la nostra entitat i no descartem emprendre accions judicials per aquestes greus declaracions. Davant la manca de resposta per part de la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, responsable de l’ decisió del trasllat la plataforma mantindrà i endurirà les seves protestes. Cada dijous els veïns estan convocats a una cassolada a la plaça Salvador Martínez per a expressar la seva oposició “.

De fet, dijous passat, “120 veïns d’Alborache però també de Yátova i Macastre, han participat en la primera de les protestes. A més s’han sol·licitat ja permisos per manifestar-nos davant la seu de les Corts Valencianes perquè tots els diputats i membres del govern valencià coneguin de primera mà la nostra situació “, han finalitzat des de la PCIA.

Deixa un comentari