Vídeo: Turisme reforça l’enfocament professional de Fitur 2020 incrementant la presència d’empreses un 40% respecte a l’edició anterior

Post també disponible en: Castellano

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha presentat les novetats de la presència de la Comunitat Valenciana en la pròxima edició de Fitur 2020, que tindrà lloc al recinte d’IFEMA a Madrid de l’22 a l’26 de gener.

Francesc Colomer ha destacat que “enguany tornem a Fitur amb el mateix objectiu que en les últimes edicions, que és incrementar la presència de professionals, donant protagonisme a les empreses i als productes experiencials”.

El responsable de Turisme ha subratllat “l’increment d’empreses en aquesta nova edició, que augmenten un 40% respecte a l’edició de 2019, sobretot a la zona dedicada a productes experiencials de l’estand” i ha ressaltat que l’essència de la fira “és un espai per comprar i vendre, on el veritablement important és el biaix professional”.

En concret, en aquesta edició participaran un total de 282 empreses, 56 empreses i associacions amb taules identificades a la zona d’empreses i 160 a la zona expositiva de producte, dividida en quatre blocs diferenciats (Mediterrani Cultural: 47 empreses; Mediterrani Gastronòmic: 21 empreses; Mediterrani Natural: 45 empreses, i Mediterrani Actiu: 47 empreses).

Colomer ha ressaltat que Fitur “és la primera cita destacada de l’any per al sector turístic espanyol i valencià, encara que no és la primera fira de l’any a la qual assistim”, a el temps que ha explicat que “des de Turisme hem previst, a més de Fitur , un intens calendari promocional en els principals mercats internacionals per mostrar la nostra oferta turística “.

En aquest sentit, Colomer ha anunciat que, “durant 2020, tenim previst assistir a 43 fires i esdeveniments promocionals”, i ha assenyalat que “abans de la celebració de Fitur, ja hem participat en altres certàmens com Madrid Fusion o les fires que comencen a Holanda (Vakantiebeurs), Àustria (Mess) ia Finlàndia (Matka) “.

Així, s’han previst activitats en 13 mercats diferents: Espanya, Holanda, Àustria, Finlàndia, Irlanda, Suïssa, Bèlgica, Alemanya, Rússia, Regne Unit, Suècia, Itàlia i França.

Colomer ha assenyalat que “a més, el 2020 Turisme continuarà en la seva aposta per la diversificació de l’oferta i per la promoció en fires i certàmens especialitzats per productes, com el gastronòmic, golf, actiu i esportiu, cicloturisme, senderisme, busseig, MICE, orinitológico, ecoturisme, música, o el Premium “.

Així mateix, “Turisme Comunitat Valenciana ha planificat més 250 accions internacionals en col·laboració amb Turespaña, entre les quals destaquen viatges de premsa, presentacions a agents, accions en xarxes socials, viatges de influencers, famtrips d’operadors turístics o jornades inverses i directes en més de 30 mercats “.

El secretari autonòmic de Turisme ha apuntat que “tenim com a prioritat donar protagonisme als diferents productes i experiències que ofereix la Comunitat” i ha afegit que “el nostre objectiu és assistir a les fires de turisme com és Fitur per fer negoci, mostrar la nostra oferta, atreure visitants i nous mercats al nostre destí “.

També ha explicat que “estarem en cinc espais diferents a Fitur 2020, on mostrarem l’oferta turística sota el nostre claim Mediterrani en Viu”.

Colomer ha assenyalat que “els diversos espais i, especialment, l’estand principal, estan concebuts per servir com a espais de treball a empreses i entitats de el sector turístic de la Comunitat, amb una de les tres grans illes dedicada en la seva integritat a una zona de negocis per a empreses i professionals de el sector turístic valencià “.

En aquesta línia, ha explicat que “pretenem que l’estand sigui un espai a el servei de el sector turístic, d’acord en altres grans certàmens turístics internacionals, en els quals també participa Turisme Comunitat Valenciana, com la World Travel Market, ITB, IMEX o IBTM World “.

Pel que fa a les novetats en aquesta edició, Francesc Colomer ha ressaltat que “farem durant la fira, per primera vegada, presentacions d’empreses amb producte experiencial de 6 minuts de durada cadascuna, a la qual s’han sumat 24 empreses adherides a CreaTurisme”.

A més, Colomer ha ressaltat que durant Fitur “es duran a terme en els diferents espais de Turisme més de 240 activitats, que van des de tallers, presentacions a les sales de premsa ia la plaça central o taules rodones fins a actuacions de grups musicals, o showcooking, entre altres “i ha afegit que” tenim confirmades 20 reunions amb responsables de diferents OETs (Oficines Espanyoles de Turisme) durant la fira “.

Estand de la Comunitat Valenciana

En total, l’estand principal de la Comunitat Valenciana a Fitur, ubicat a la capçalera de l’pavelló 7 de recinte firal, comptarà amb un espai de 2.053 metres quadrats dividits en tres grans illes.

D’altra banda, es mantindran els espais a la zona de Fitur Gay LGTBI + i Fitur Festivals, que comptaran amb 36 metres quadrats cadascun d’ells en el Pavelló 3.

A més, compta amb tres espais destinats a la gastronomia, com són el gastrobar, la zona d’showcooking i una zona de tastos.

En aquesta edició, Turisme Comunitat Valenciana ha adjudicat el disseny, construcció i muntatge dels estands (Fitur CV, Fitur Gai, Fitur Festivals, Fitur Empreses) mitjançant concurs públic per procediment de contractació obert a què es van presentar un total de 5 empreses, a l’empresa Alabès Muntatges i Realització SL per import total de 531.160 (IVA exclòs), l’oferta econòmica més avantatjosa de totes les presentades.

A aquest contracte cal afegir els costos de l’espai i serveis annexos d’Ifema i l’espai de Fitur Cinema, a causa de que la convocatòria d’aquest certamen no estava definida per part d’Ifema en el moment de la licitació.

Es tracta d’un estand firal adaptable que a més de Fitur, s’utilitza adaptat per a la presentació de l’oferta de la Comunitat Valenciana durant 2019 i 2020 en altres 10 fires: la Mostra de Turisme de la Comunitat Valenciana, World Travles Market Londres i IBTM World a Barcelona el 2019 i Madrid Fusión Madrid, Navartur Pamplona, ​​Sevatur Sant Sebastià, B-Travel Barcelona, ​​Expoexcavaciones Bilbao, Aratur Saragossa i Intur Valladolid el 2020.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*