Vídeo: Uròlegs de l’Arnau es deixen bigoti per sumar-se a la iniciativa “Movember”, que busca conscienciar la societat dels problemes de salut masculina

Post també disponible en: Castellano

Els uròlegs de el departament de salut Arnau-Llíria s’han sumat a la canpaña “Movember”, creada el 2003, que convoca els homes de tot el món a deixar-se créixer un bigoti al llarg del mes per sensibilitzar sobre les malalties masculines.

Movember és una campanya internacional que pretén visibilitzar els problemes de salut de l’home com el càncer de pròstata, de testicles o la depressió.

El terme «Movember» és una deformació de «november» (novembre en anglès) i Moustache (bigoti). El moviment va néixer a la ciutat australiana de Melbourne i, segons els organitzadors, està estès a 21 països.

En l’actualitat la campanya, articulada a través de la fundació Movember Foundation Charity, busca primordialment disminuir el nombre de morts prevenibles i animar els homes a conèixer els antecedents familiars de càncer i adoptar un estil de vida més saludable.

Es tracta d’una campanya de sensibilització i suport de la salut masculina, que va començar per donar visibilitat a el càncer de pròstata però actualment s’ha estès a tots els problemes de salut masculina: càncer de testicle o depressió, ha afirmat l’uròleg de l’Hospital Arnau de Vilanova Vicente Gimeno.

Per la seua part el cap de el servei José Manuel Osca indica que “la societat actual, està molt conscienciada amb els diferents tipus de càncers femenins, la seva prevenció i tractament, però no ho està tant amb els tumors dels homes. És fonamental per a aquest tipus de malalties un diagnòstic a temps perquè els tractaments siguin efectius, la diferència radica que passen de tenir curació a no tenir-la. La conscienciació és vida “, conclou.

Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*