Villar celebra la X Jornada de l’Olla Xurra organitzada per aquest dissabte a la Comissió de Festes de 2019

El próximo sábado 11 de mayo se celebrará en Villar del Arzobispo la X Jornada de la Olla Churra.
El próximo sábado 11 de mayo se celebrará en Villar del Arzobispo la X Jornada de la Olla Churra.

Post també disponible en: Castellano

Este sábado 11 de mayo se celebrará en Villar del Arzobispo la X Jornada de la Olla Churra.
Aquest dissabte 11 de maig es celebrarà a Villar la X Jornada de l’Olla Churra.

Aquest dissabte 11 de maig es celebrarà a Villar la X Jornada de l’Olla Churra organitzada per la Comissió de Festes de 2019. És aquest un esdeveniment gastronòmic molt popular que en els últims anys ha arribat a reunir més de 1.500 persones per degustar aquest plat típic del municipi serrà.

En les seves primeres edicions, aquest acte va ser promogut per transmetre la cultura gastronòmica tradicional i eren els propis grups d’amics que cuinaven l’olla xurra.

Actualment, a causa de la gran afluència de públic, aquest dia es pot adquirir, a preu popular, la ració d’aquest plat de cullera juntament amb una “rosa” (dolç típic fregit amb forma de flor) i la Comissió de Festes organitza les taules , a petició dels grups d’amics, en una àmplia plaça (Hort del Senyor) per passar una excel·lent jornada.

L’Olla xurra és un guisat de cullera típic de la comarca dels Serrans que va néixer com a plat d’aprofitament i la recepta tradicional inclou ingredients com ara patates, cols, mongetes blanques, botifarra de ceba (morcas en el llenguatge popular de la zona), xai, orella i peus de porc, cansalada, entre altres.

Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*