Xest celebra el tradicional acte de la “trepitja del raïm” en el marc de la XLVI Festa de la Verema

Paola Casanova Salazar, y su acompañante, Adrián Rodríguez García, recogieron el primer mosto para ofrecerlo después al patrón de Cheste, San Lucas Evangelista.

Post també disponible en: Castellano

Diumenge passat, 6 d’octubre, Xest va celebrar el concurs de carrers engalanats i la tradicional “trepitja del raïm”, un dels actes més emblemàtics de les festes de la Verema, que per segon any consecutiu, va comptar amb una mostra de balls folklòrics chestanos.

Com cada any, la jornada va arrencar amb una cercavila en què els nois i noies de la Verema, acompanyats per la Banda La Lira i regidors de la corporació municipal, van visitar les cinc carrers que van participar al concurs: Buenavista, Vicente Navarro, Pedralba , Rei En Jaume i Calderón. També es va visitar el carrer Perales, fora de concurs, adornada amb testos i mobiliari antic a les portes de casa seva. En acabar el recorregut, els veïns i veïnes de Xest es van donar cita a la plaça Doctor Cajal per celebrar l’acte de la trepitja del raïm i conèixer la decisió del jurat.

Trepitja del raïm

Després de la interpretació de la Dansa del Ram i la Jota de Xest, per part del grup de danses tradicionals del municipi, els nois i noies de la Verema 2019 van ser cridats a l’escenari per dipositar el raïm de les seves cistelles en una premsa antiga i procedir al acte de la trepitja, que van dur a terme les nenes Leire i Cintia.

Tot seguit, la reina d’aquesta XLVI Festa de la Verema, Paola Casanova Salazar, i el seu acompanyant, Adrián Rodríguez García, van recollir el primer most per oferir-després al patró de Xest, Sant Lucas Evangelista.

Carrers premiades

Els actes es van tancar amb el lliurament de premis del concurs de carrers engalanats. “Dins de les activitats que es realitzen a la festa de la Verema comptem un any més amb aquest concurs en què molts veïns i veïnes fan un gran esforç per engalanar els seus carrers, fent que llueixin tan boniques com hem vist”, apuntava el regidor de Festes, Raúl Mota.

L’alcalde, José Morell, va ser l’encarregat de lliurar els premis als guanyadors i les ganadoras.La carrer Bonavista, adornada per la Falla Barri de L’Alegria amb motius de contes de Disney, va ser la guanyadora del concurs, amb una dotació de 400 euros. El va seguir, en el segon lloc i amb un premi de 300 euros, el carrer Vicente Navarro, decorada amb el lema “Una Verema de cinema” pels nois i noies de la Verema. El tercer lloc, amb un premi de 200 euros, el va ocupar el carrer Pedralba, a càrrec de la Falla Indústria i Comerç amb motiu del seu 75 aniversari; i el quart premi va ser per al carrer Rei En Jaume, ambientada en uns jardins bohemis. Per la seva banda, els nois i noies de la Prevendimia, encarregats de decorar el carrer Calderón, també amb motius cinematogràfics, van rebre el premi de participació, dotat de 200 euros.

Per tancar l’acte, la Cooperativa Xest Agrària i l’Ajuntament de Xest van oferir una degustació de vins locals i un aperitiu.

Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*