Mi banner

Xest celebra les partides simultànies d’escacs per a infants

Post també disponible en: esCastellano

La plaza del Doctor Cajal ha acogido este encuentro.

La plaza del Doctor Cajal ha acogido este encuentro.

Aquest diumenge, 7 d’octubre, la plaça Doctor Cajal va ser l’escenari de la celebració de les partides simultànies d’escacs que, per quart any consecutiu, han organitzat les regidories de Festes i Esports, en col·laboració amb el Club d’Escacs de Xest, dins del programa d’actes de la Festa de la Verema.

“Ens sembla molt interessant incloure dins el programa d’aquestes festes patronals activitats esportives com aquesta, destinada als nens i nenes, i així poder arribar a un públic el més ampli possible”, destacava la regidora de Festes, Carme Prim. “A més, el Club d’Escacs ho posa molt fàcil, ja que s’encarrega pràcticament de tot: de la difusió, de l’organització dels nens i les nenes participants, del desenvolupament de les partides i fins de la logística, en aquest cas amb l’ajuda de la brigada “.

Les partides simultànies es van desenvolupar amb la mateixa dinàmica que cada any, sent dos membres del club d’escacs, en aquest cas Michel Lamparero i José Miguel García, els que van jugar contra els prop de 40 nens i nenes alhora, fent rondes d’una sola jugada per cadascun dels taulers. “La idea d’aquest torneig és promocionar i fomentar els escacs, no té un caràcter competitiu”, apuntava Lamparero. “Per als nens i nenes és un al·licient jugar amb algú d’un nivell superior, és motivador i els suposa un repte”.

Així, després de cada moviment dels i les participants podien pensar en la seva pròxima jugada, fins i tot ajudar-se entre ells i elles per idear una estratègia abans que arribés de nou el seu torn. “M’agrada els escacs perquè cal anar movent pensant en les jugades”, comentava Nicolau Hernández, de 6è de Primària, “quan era més petit li vaig fer un escac i mat al meu pare, per accident, i va ser aquí quan vaig voler aprendre a jugar als escacs de veritat; ara joc a casa i en el col·legi “.

Aquest torneig, com la resta d’iniciatives del Club d’Escacs destinades als nens i nenes, s’emmarquen dins d’un projecte més ambiciós, El Gran Joc dels Escacs, que es desenvolupa en l’àmbit escolar i compta amb el suport de la regidoria de educació. Aquesta iniciativa va partir del president del club, José Miguel Martino, que també va estar ahir implicat en les partides simultànies.

“El proper 15 d’octubre comença la primera ronda del Gran Joc dels Escacs, que es desenvoluparà per quart any consecutiu, sumant a més de 600 alumnes i alumnes; totes les persones implicades estem entusiasmades davant aquesta nova edició que va començar “, assenyalava Martino. “Aquest any comptarà amb 19 rondes, amb 19 preguntes que resoldre i 38 partides, i sobretot amb molts valors en joc, entre els quals destaca els escacs com a eina per a la integració. Aquí juguen tots i totes contra tots i totes, independentment del seu nivell, i la veritat és que és difícil no creuar unes paraules amb un company o companya amb el qual estàs assegut cara a cara compartint tauler durant mitja hora “.

Al voltant de dos quarts de dues de la tarda, després de més de dues hores de joc, les partides es van donar per finalitzades. “L’esport dels escacs treballa dues virtuts molt importants, pensar i tenir paciència”, manifestava el regidor d’Esports, Francisco Llorens, en finalitzar l’esdeveniment, “en aquest món en què tot va tan ràpid el foment de la reflexió és molt necessari , i aquest esport és precisament ideal per a això “.

Deixa un comentari