Xest comptarà amb un punt de recàrrega per a dos vehicles elèctrics

Una imagen del pueblo de Cheste desde su acceso por la Autovía A-3.

Post també disponible en: Castellano

A través d’una subvenció atorgada per l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial, IVACE, dins el programa “estalvi i eficiència energètica en el transport (T29)”, Xest disposarà d’un punt de recàrrega al costat a les dependències de la Policia Local. Aquesta estació de recàrrega serà de tipus 2, semi-ràpid de càrrega, i tindrà dos connectors per a poder donar servei a dos vehicles elèctrics.

El programa del IVACE té la finalitat de promoure la implantació d’estacions de recàrrega per a ús públic o per a flotes de servei públic; considerant “punt de recàrrega” la plaça específica d’estacionament de vehicles elèctrics destinada a la recàrrega de les seves bateries i dotada del corresponent sistema de connexió del vehicle a la xarxa per a la realització i gestió de la seva recàrrega. Seguint aquest objectiu, l’entitat subvenciona el 80% dels costos, incloent equips, cablejat, instal·lació, sistemes auxiliars, obra civil i enginyeria.

La instal·lació del punt de recàrrega ja està en marxa i molt aviat estarà en funcionament. “Vam fer la sol·licitud al IVACE fa uns mesos i també hem sol·licitat a Diputació l’adquisició d’un vehicle 100% elèctric, que substituirà un altre que funcionava amb dièsel”, explica el regidor de Serveis, José Vicente Guijarro. “Per ara comptarem amb dos punts de càrrega que seran gratuïts per a la ciutadania que connecti aquí els seus vehicles. Amb aquesta mesura començarem a contribuir a iniciar el canvi, tenint en compte que som un poble petit amb possibilitats també petites, però amb la intenció de sumar-nos a la regeneració del planeta “.

Tal com ha explicat Guijarro, paral·lelament a aquesta iniciativa d’instal·lació de punts de recàrrega elèctrica, des de l’Ajuntament s’està treballant en un projecte que pretén millorar els hàbits de la població pel que fa a sostenibilitat i mobilitat urbana. “Estem portant a terme un estudi, dins del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS), que en els pròxims mesos determinarà un diagnòstic a nivell local que servirà de punt de partida per dissenyar una transformació en l’àmbit de mobilitat urbana. Aquest PMUS, si continuem comptant amb subvencions del IVACE o d’altres organismes, es pot portar a terme a mitjà o llarg termini, de manera que a poc a poc millorem en sostenibilitat i eficiència energètica perquè amb això, a més de contribuir a pal·liar els efectes del forat d’ozó i del canvi climàtic, vam iniciar el camí de recuperació del planeta “.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*