Mi banner

Xest inaugura el primer punt de recàrrega gratuïta per a vehicles elèctrics de la Foia

Post també disponible en: esCastellano

El punto de recarga está ubicado al lado del retén de la Policía Local.

El punt de recàrrega està ubicat al costat de les dependències de la Policia Local.

Aquest dimecres s’ha inaugurat a Xest un punt de recàrrega per a vehicles elèctrics, ubicat al costat de les dependències de la Policia Local, que a partir d’avui està disponible de forma gratuïta per a la ciutadania.

L’empresa responsable de la instal·lació i enginyeria, Ovans, ha traslladat diversos vehicles elèctrics de Renault i Smart (Mercedes) a la localitat per fer una demostració del funcionament d’aquesta estació de recàrrega, juntament amb l’alcalde, José Morell, i el regidor de serveis municipals, José Vicente Guijarro.

A l’acte també han assistit membres de l’Associació d’Usuaris de Vehicle Elèctric (AUVE), representats pel seu president, Vicente Miravet. «Aquesta iniciativa sorgeix del convenciment d’aquest equip de govern de la necessitat d’impulsar iniciatives de millora del Medi Ambient, amb l’objectiu concret de contribuir al canvi del model energètic», apuntava José Morell durant l’acte.

«Som els primers de la comarca en comptar amb un punt de recàrrega públic i gratuït i pensem instal·lar més. Sent Xest un enclavament simbòlic de l’automoció, crèiem important també ser pioners en aquest àmbit i donar exemple», afegia l’alcalde.

El punt de recàrrega és de tipus «semi-ràpida», disposa de dos connectors que poden donar servei a dos vehicles alhora i ofereix una potència de 22 Kw per cada presa. Els usuaris i usuàries poden accedir al seu control i activació través de les principals aplicacions de geolocalització.

Tal com apunten des Ovans, el temps de recàrrega depèn de factors com la capacitat de la bateria del vehicle, la potència del punt de recàrrega i la potència màxima a la qual el vehicle pot ser recarregat. «Hem de començar a intentar canviar hàbits i formes de vida, reflexionant sobre quin poble volem habitar en el futur, i una forma d’intentar ajudar a fer aquest canvi és apostar pels vehicles elèctrics, per disminuir la contaminació, millorar la qualitat de l’aire , la salut i, en definitiva, la qualitat de vida dels ciutadans i ciutadanes », en paraules de José Vicente Guijarro.

Aquest punt de recàrrega s’ha realitzat a través d’una subvenció atorgada per l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE), dins el programa Estalvi i eficiència energètica en el transport. La instal·lació ha suposat una inversió de 12.191 euros, dels quals el IVACE subvenciona el 80% i l’Ajuntament aporta la quantitat restant.

Per finalitzar la inauguració, Daniel Sánchez, per part de Ovans, ha agraït a l’Ajuntament de Xest «haver comptat amb la tecnologia de la seva empresa per posar a la comarca a l’avantguarda de la revolució energètica» i ha destacat «la importància de les ajudes l’IVACE per fer el cost de la instal·lació més accessible i així facilitar que es doni aquest servei tant als veïns i veïnes de Xest, com a la gent de fora que vingui a veure la població amb l’excusa del punt ».

Deixa un comentari