Xest participa en un projecte europeu que persegueix connectar a la ciutadania de diferents països i frenar el euroesceptiscismo

Los próximos encuentros se irán celebrado durante 2019 en las diferentes poblaciones participantes en el proyecto.
Los próximos encuentros se irán celebrado durante 2019 en las diferentes poblaciones participantes en el proyecto.

Post també disponible en: Castellano

Los próximos encuentros se irán celebrado durante 2019 en las diferentes poblaciones participantes en el proyecto.
Els propers trobades s’aniran celebrat durant 2019 en les diferents poblacions participants en el projecte.

Una delegació de Xest està participant en un projecte europeu de llarg recorregut emmarcat dins el programa “Europa per als ciutadans i ciutadanes”, a proposta de la regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament, a càrrec de Mª Ángeles Llorente. Sota el lema “Vells problemes, noves solucions”, representants de set poblacions europees treballen per posar en marxa iniciatives capaces de combatre l’euroescepticisme. Aquestes ciutats són Xest (Espanya), Alimos (Grècia), San Cassiano (Itàlia), Lisboa (Portugal), Gharb (Malta), Novo Mesto (Eslovènia) i Iasi (Romania).

A la primera trobada del projecte, celebrat recentment a la ciutat de Iasi, assistir quatre chestanos: Desiré Cortés, en representació del Centre de Formació de Persones Adultes; Román Sáez, educador social de l’Ajuntament; José Casas, per part de la Fundació cajacheste i Laura Cubí, directora de l’escola de música de l’Associació Musical La Lira. Durant tres dies s’han celebrat diferents sessions de treball per crear una xarxa de cooperació sostenible entre els països i una estratègia d’actuació, amb objectius com remetre algunes idees negatives sobre la UE esteses entre la població i crear consciència sobre els processos de presa de decisions.

Els participants de cada població van tenir l’oportunitat de presentar a l’entitat a de la qual formen part i exposar les tasques que realitzen per a la població. A més, els quatre representants de Xest van destacar que aquesta primera trobada ha suposat “una gran oportunitat per compartir experiències i informació entre països que pugui servir per posar en marxa noves iniciatives en la població”.

Román Sáez valorava la trobada com a “molt útil per aconseguir crear un canal de comunicació bidireccional en què els ciutadans puguin expressar quin és la seva idea de la Unió Europea, què esperen d’ella o quines necessitats tenen i, alhora, rebre informació útil i verídica sobre els objectius i el treball que es realitza en el seu si “.

“Hem pogut fer nombrosos contactes i ja hem començat a forjar algunes noves iniciatives interculturals entre països al marge del projecte; també hem descobert quantitat de projectes europeus i fins i tot organismes de la UE que tenen oficina a València i que desconeixíem “, destacava Laura Cubí.

Per la seva banda, Desiré Cortés posava l’accent en les possibilitats que poden tenir “la mobilització de professorat i alumnat per a participar en les diferents iniciatives i projectes que vagin sorgint” i José Cases destacava la importància de treballar en aquest projecte “per tenir informació de primera mà sobre vies de finançament europeu i subvencions i fins i tot per signar convenis “.

Els propers trobades s’aniran celebrat durant 2019 en les diferents poblacions participants en el projecte, sent Xest la qual rebrà a la resta de països en novembre de l’any que ve.

“Va sorgir la possibilitat que Xest participés en aquest projecte europeu, totalment subvencionat, amb molt poc marge de temps. Vaig contactar amb diferents perfils que sabia que podrien esprémer al màxim aquesta oportunitat i la seva resposta va ser fabulosa, així que ens vam posar a treballar per portar la nostra participació “, apuntava la regidora.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*