Xest rep 111.000 euros del Fons de Cooperació de la Diputació de València

Tras un mes de intervenciones, la fachada del Ayuntamiento de Cheste ya luce restaurada y pintada
Tras un mes de intervenciones, la fachada del Ayuntamiento de Cheste ya luce restaurada y pintada

Post també disponible en: Castellano

Tal com va declarar l’alcalde de Xest, José Morell, en el ple ordinari celebrat dimarts passat, 30 de juliol, l’Ajuntament de Xest ha rebut 111.000 euros corresponents a la meitat del Fons de Cooperació que rep cada any el consistori, derivat de un acord entre la Generalitat i la Diputació per reforçar l’autonomia dels ajuntaments i mitjançant el qual s’atorga un fons incondicionat per gastar en inversions o en despesa corrent. “Avui exposem a quins projectes es destinarà la meitat del Fons de Cooperació amb la qual ja comptem. La Generalitat aportarà altres 111.000 euros, de manera que la resta d’inversions les definirem quan disposem de l’ingrés d’aquesta segona part “, explicava Morell.

Segons va exposar Morell, es contemplen 40.000 euros per a la partida de projectes d’urbanisme, “de manera que es puguin tenir projectes preparats per donar els passos necessaris per reurbanitzar i millorar més carrers de la localitat”. També s’abordaran amb aquest fons la realització del festival de hip-hop, que aquest any ha celebrat la seva quarta edició sota el nom de ‘LilFest’, amb una dotació de 4.000 euros; el desenvolupament del projecte de salut a través de l’esport, “Viu Actiu”, amb un import de 6.250 euros; i l’actualització del web municipal i els llocs web dels projectes ‘Graffitea Xest’ i ‘Retrats d’un poble’, amb una inversió de 3.000 euros. A més, l’Ajuntament dedicarà 18.000 euros per donar continuïtat al projecte de ‘Retrats d’un poble’ i invertirà 1.898 euros per a la compra de material per a la Casa de la Joventut. “En aquest moment és material que s’està emprant en els esdeveniments de ELOLCAL, el projecte d’activitats juvenils itinerants, i que anem acumulant per utilitzar en un futur a la Casa de la Joventut”, explicava l’alcalde.

D’altra banda, 1.635 euros del fons es destinaran a actualitzar les emissores de Protecció Civil. “Cal fer-ho perquè el servei que realitzen els i les voluntàries d’aquest cos es pugui realitzar en bones condicions”, justificava Morell.

També es contemplen 30.000 euros per a “drogotest”, ja que la partida “és deficitària i cal dotar-la de més fons per a la prevenció de consum d’estupefaents per part de la Policia Local”, explicava l’alcalde. “Drogotest permet fer el seguiment i control de les confiscacions que es realitzen, sobretot durant els dies del GP de Motociclisme, però també durant la resta de l’any”, afegia la portaveu del PSOE, Talia Roselló.

Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*