Xest rep a representants de sis delegacions europees participants en el projecte europeu “Old Towns, new results”

Cheste recibe a representantes de seis delegaciones europeas participantes en el proyecto europeo “Old Towns, new results”.
Cheste recibe a representantes de seis delegaciones europeas participantes en el proyecto europeo “Old Towns, new results”.

Post també disponible en: Castellano

Xest ha rebut aquest matí a 16 representants de sis delegacions europees participants en el projecte europeu “Old Towns, new results”, de què també forma part la localitat chestana. L’expedició ha assistit a un acte de benvinguda a la sala de plens de l’Ajuntament, a càrrec de l’alcalde de Xest, José Morell; de el regidor José Vicente Guijarro; i de la regidora Mª Ángeles Llorente, impulsora de la participació de Xest en aquest projecte europeu; al costat d’Itàlia, Portugal, Romania, Grècia, Eslovènia i Malta.

“Com a equip de govern de l’Ajuntament de Xest us donem la benvinguda a la nostra població i desitgem que passeu uns dies de profitós treball i bona convivència”, han manifestat Morell, Guijarro i Llorente, dirigint-se als i les visitants en eslovè, grec, romanès , italià, portuguès i anglès. “Estem encantats de tenir-vos aquí i esperem que aquest projecte ajuda en el possible a construir una Europa cohesionada, els governants treballen al servei de les persones i no només per als interessos dels mercats. Des Xest anhelem una Europa social que doni resposta als grans reptes que té plantejat el món. Això passa sens dubte per més justícia social i més humanitat. Que gaudiu de l’experiència i us porteu records inoblidables “.

Després de la recepció, els i les representants de les diferents delegacions s’han dividit en grups per visitar els centres educatius de la localitat i treballar amb l’alumnat diferents tallers sobre Europa i la Unió Europea. Els han acompanyat els i les delegats de Xest en el projecte: Román Sáez, treballador social municipal; José Casas, en representació de la Fundació cajacheste; Desiree Cortés, cap d’estudis de l’CFPA; i Laura Cubí, directora de l’escola de l’Associació Musical La Lira. “L’objectiu d’aquesta intervenció en els centres és donar a conèixer als nens i nenes què és Europa, quins són els símbols que ens representen i que sàpiguen identificar on està ubicat cada país europeu. Aquest és un dels temes que es donen en el currículum educatiu a 6è de Primària, per això vam decidir fer l’activitat amb 6º o amb 1r d’ESO “, ha explicat Desiree Cortés, encarregada de coordinar l’activitat en els centres, durant el desenvolupament de l’taller al CEIP Francisco Giner dels Rius. “No només ha participat aquest col·legi; sinó que també el CEIP Vicente Blasco Ibáñez i el col·legi Sant Josep de la muntanya. En el cas de l’Giner, on m’ha tocat estar col·laborant a mi com a representant de la delegació de Xest, la professora de Ciències Socials i tutora de 6è és una persona molt proactiva i s’ha encarregat ella mateixa d’organitzar la dinàmica d’aquest matí, amb una gimcana, un taller de preguntes, una demostració de balls de cada país i una interpretació musical per part dels alumnes “.

En aquesta línia, la directora de l’escola, Esther Martínez, també ha posat en valor la implicació de la tutora de 6è de Primària, Chelo Sánchez Vidal, així com la col·laboració de la responsable d’el projecte d’orientació, Rosa Mª Tarín Casadó; també ha reconegut el treball de la professora Sofia Martínez i de l’auxiliar de conversa de centre. “Normalment no es treballa cada contingut amb aquesta profunditat, tot i que per a nosaltres seria ideal, però per desgràcia ens trobem encotillats pel currículum. Chelo ha fet un gran esforç per organitzar-ho tot i treballar dins la seva programació els continguts vinculats amb Europa i la Unió Europea de manera especial, s’ha treballat per països, coneixent les seves característiques, la seua cultura, i fins i tot a autors i autores de cadascun d’ells. Tot això en coordinació amb el departament d’anglès, ja que la jornada d’avui es realitza en aquest idioma “.

Cortés, a més, ha subratllat la importància de desenvolupar aquesta activitat en els centres educatius. “En els altres trobades s’ha treballat des de les institucions europees i municipals, però nosaltres pensem que si realment volem lluitar contra l’euro-escepticisme hauríem d’actuar a les escoles perquè ja des de petits coneguin què és Europa, quins països la formen i què significa formar part de la Unió Europea. A més, és probable que aquesta proposta serveixi perquè els col·legis també optin per treballar aquest contingut d’una altra manera, col·laborant entre ells i de forma manipulativa i atractiva per a l’alumnat “.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*