Xest rep la guia SmartCity donant un primer pas per formar part de les “ciutats del futur”

Iván Martín, José Morell y Bianca Dragomir.
Iván Martín, José Morell y Bianca Dragomir.

Post també disponible en: Castellano

Iván Martín, José Morell y Bianca Dragomir.
Iván Martín, José Morell i Bianca Dragomir.

Dijous passat, 9 de maig, l’alcalde de Xest, José Morell, va rebre la miniguia de SmartCity de Xest, per part del diputat de Modernització, Iván Martín, i la directora de l’Associació d’Empreses amb Activitats vinculades amb el sector energètic a la Comunitat Valenciana (AVAESEN), Bianca Dragomir.

Aquesta guia és un document que funciona com a full de ruta per facilitar als municipis la implantació de mesures de SmartCity i estratègies de territori intel·ligent. La iniciativa ha estat promoguda per AVAESEN i compta amb la col·laboració de la Diputació de València i l’Ajuntament de Xest.

L’objectiu d’aquest projecte és fer una anàlisi inicial sobre la situació actual del municipi de Xest per dissenyar accions de futur per accelerar projectes d’SmartCity al municipi i oferir l’accés a un repositori de solucions del sector energètic, aigua, residus, seguretat, trànsit, etc. “Des de fa aproximadament un any i mig, l’Ajuntament de Xest forma part del Think Tank Smart Cities, que abasta empreses, ajuntaments, diputacions, universitats, centres de recerca i plataformes que treballen junts amb l’objectiu d’elaborar una miniguia de Smart City. Aquesta guia ha volgut integrar els reptes SmartCity del nostre municipi i és una primera connexió amb les solucions corresponents, a més de ressaltar un seguit de bones pràctiques vinculades als reptes existents. Aquest és el primer pas perquè en el futur es puguin prendre millors decisions en àrees com la innovació social, l’energia, el medi ambient i la mobilitat urbana “, va plantejar des de l’Ajuntament de Xest l’alcalde, Jose Morell.

Durant l’acte que es va celebrar dijous passat, també es va parlar dels reptes que existeixen en l’actualitat pel que fa a la mobilitat, i per això es van donar cita diverses empreses per relatar i exposar exemples de sensorització ambiental, car sharing, recorreguts motoritzats i assegurances per a xiquets i xiquetes.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*