Ximo Puig anuncia mesures per agilitzar la posada en marxa de nous cellers

Ximo Puig anuncia medidas para agilizar la puesta en marcha de nuevas bodegas.
Ximo Puig anuncia medidas para agilizar la puesta en marcha de nuevas bodegas.

Post també disponible en: Castellano

Ha asegurado que la Generalitat será “un fuerte aliado” frente a los cambios normativos que pretendan limitar las nuevas plantaciones de uva 
El responsable del Consell ha destacado la labor que está realizando el sector para convertir el cava valenciano en un “un valor intangible”

Ha assegurat que la Generalitat serà “un fort aliat” davant els canvis normatius que pretenguin limitar les noves plantacions de raïm
El responsable de el Consell ha destacat la tasca que està realitzant el sector per convertir el cava valencià en un “un valor intangible”

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que les noves cellers estalviaran tràmits burocràtics a l’quedar exemptes de presentar la Declaració d’Interès Comunitari gràcies a un canvi en la regulació realitzat a través d’una esmena a la Llei d’Ordenació de el Territori.

Així s’ha manifestat el cap de Consell durant el V Brindis amb Cava de Requena, en què s’ha nomenat com a ambaixador de l’cava de Requena 2019-2020 a el president de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV), Salvador Navarro.

“A Requena, i en altres municipis de grandària intermèdia de l’interior de la Comunitat Valenciana podran posar-se en marxa noves activitats econòmiques generadores d’ocupació -com el cas de les cellers- amb una novetat: a partir d’ara, aquestes activitats estaran exemptes de presentar la Declaració d’Interès Comunitari “, ha avançat el president.

“Això estalviarà a l’mínim sis mesos de tràmits a les nous cellers. Aquest és el nostre camí: simplificar burocràcia i adequar-nos a el territori i a les seves particularitats”, ha assenyalat.

Així mateix, Puig, que ha assegurat que l’obligació de la Generalitat és potenciar el sector, ha indicat que serà “un fort aliat” davant els canvis normatius que pretenguin limitar les noves plantacions de raïm per a cava.

El president ha destacat també la tasca que està realitzant el sector per incorporar a l’cava valencià “un valor intangible” i ha subratllat el paper de la vinya, al costat de l’olivera i el blat, com un dels fonaments de l’essència valenciana. En aquest sentit, ha lloat a el sector de l’cava valencià per “saber conjugar amb la perspectiva emprenedora i de futur” que representa la Fira de l’Cava Valencià i el propi brindis.

A l’acte també ha assistit la consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà.

Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*