Ximo Puig anuncia que s’oferirà informació per municipis sobre Covid-19 “sempre que estiguen garantits els drets de les persones afectades”

Post també disponible en: Castellano

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha traslladat als grups parlamentaris de les Corts que la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública oferirà informació per municipis sobre la COVID-19 “si no hi ha cap situació de seguretat sanitària que ho impedeixi” i “fixant, probablement, per a això un llindar mínim d’habitants per localitat que permeti respectar el dret a la confidencialitat que tenen les persones afectades”.

Així ho ha indicat el president en la reunió per videoconferència mantinguda amb les i els portaveus parlamentaris de la Cambra autonòmica per analitzar la situació actual de la Comunitat Valenciana davant la crisi de l’coronavirus, una trobada en què també han participat la vicepresidenta i consellera de igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra; el vicepresident segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, i la consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló.
El titular de el Consell ha subratllat que el criteri de la “prudència” és el que ha guiat en tot moment a la Generalitat a l’hora de facilitar dades públicament.

“Som la comunitat que està actuant amb major transparència en tot moment, i això ha estat reconegut àmpliament”, ha recordat. Per tant, “si no hi ha cap situació de caràcter sanitari que ho impedeixi, es va a donar tota la informació per municipis”, ha agregat.

A la reunió s’ha constatat, per part de tots els grups parlamentaris, que ha millorat a la Comunitat Valenciana la situació generada per l’expansió de l’coronavirus, tal com ha expressat el president, que ha mostrat el seu “dolor” i “tristesa” per les morts que s’han produït en aquesta crisi.
La trobada per videoconferència ha permès a més oferir informació sobre les diferents qüestions plantejades pels grups parlamentaris de les Corts.

El president ha precisat també en la reunió que els equipaments dels hospitals de campanya de València, Alacant i Castelló i de l’antiga Fe de València podran ser emprats per contribuir a la “normalització” assistencial i poder recuperar com més aviat la “normalitat sanitària” .

Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*