Ximo Puig: “Tenim un deute històric i moral amb els pobles de l’interior de la Comunitat Valenciana i l’hem de pagar amb oportunitats de futur”

El president se compromete a “redoblar los esfuerzos” para revertir la despoblación de las comarcas del interior con medidas de “discriminación positiva”.
El president se compromete a “redoblar los esfuerzos” para revertir la despoblación de las comarcas del interior con medidas de “discriminación positiva”.

Post també disponible en: Castellano

El president se compromete a “redoblar los esfuerzos” para revertir la despoblación de las comarcas del interior con medidas de “discriminación positiva”.
El president es compromet a “redoblar els esforços” per revertir la despoblació de les comarques de l’interior amb mesures de “discriminació positiva”.

El president es compromet a “redoblar els esforços” per revertir la despoblació de les comarques de l’interior amb mesures de “discriminació positiva”

Aposta per iniciatives que generen ocupació i per mesures com la instal·lació de la banda ampla a tot el territori per al 2020

El president de la Generalitat, Ximo Puig, s’ha compromès a “redoblar els esforços” per revertir la despoblació a les comarques de l’interior de la Comunitat Valenciana. “Davant d’una discriminació negativa durant anys, ara cal plantejar una discriminació positiva”, ha afirmat Puig.

El responsable del Consell, que ha intervingut a Marines en la jornada ‘El paper de les polítiques ambientals i de benestar social en la lluita contra la despoblació’, ha assegurat que cal “estructurar mesures de llarg abast”, que vagen més allá d’una legislatura i que donen continuïtat a l’Agenda Valenciana Antidespoblament.

“Hi ha una dicotomia i un desequilibri molt gran entre el que és el litoral i la costa”, ha assenyalat el president, que ha expressat la necessitat de posar la qüestió en l’agenda política i social.

Durant la seva intervenció, el cap de l’Executiu valencià ha advocat per continuar amb el treball posat en marxa en aquesta legislatura intensificant una acció pública “potent, organitzada i coordinada”.

Per això, ha explicat que, des del Consell, s’ha establert una aliança amb els ajuntaments a través de mesures com la creació dels fons de compensació i cooperació.

A més, ha lamentat el que ha qualificat com el “despotisme il·lustrat urbanita” que, segons ha afirmat, dicta les accions des de fora del territori afectat, i ha defensat un “ressorgiment de la veu de les comarques i els pobles”.

Pel que fa a les accions a impulsar per revertir la situació, el president ha explicat que s’ha de generar un espai en el qual la gent pugui dur a terme el seu projecte de vida.

En aquest sentit, ha incidit en la necessitat de crear oportunitats de treball, mitjançant projectes que ja estan funcionant i que permetin avançar en la nova economia. Per això, Puig ha assegurat que es pretén acabar amb la bretxa digital portant per al 2020 la banda ampla a tot el territori de la Comunitat Valenciana.

A més, també ha destacat el manteniment i singularització rural dels serveis públics fonamentals perquè totes les persones tinguin la mateixa atenció sanitària o es garanteixin els serveis destinats a la gent gran. A més, en matèria educativa, Puig ha expressat que l’objectiu del Consell és “no tancar cap escola més en l’àmbit rural”.

Així mateix, el cap de l’Executiu valencià, ha afirmat que el problema demogràfic “no afecta només a les comarques de l’interior”, sinó al conjunt del territori valencià.

Per això, el president ha assegurat que la lluita contra la despoblació és “una causa comuna” en favor de la dignitat de les persones i del record de la realitat valenciana, ja que “la Comunitat Valenciana no seria la que és sense els seus pobles” .

“Hi ha part de deute històric i moral amb els pobles de la nostra Comunitat i l’hem de pagar entre tots amb més capacitat de generar futur en aquestes comarques”, ha manifestat.

Mesures del Consell

El Consell va presentar a l’abril de 2017 l’Agenda Valenciana Antidespoblament (Avant) amb l’objectiu coordinar les polítiques per superar les fractures territorials i demogràfiques de la Comunitat Valenciana.

Entre altres mesures, la Generalitat ha creat el Fons de Cooperació Municipal per a la Lluita contra la Despoblació o el Fons de Cooperació Municipal incondicionat per ajudar a establir un sistema de finançament estable i millorar els serveis públics dels municipis.

A més, s’han posat en marxa iniciatives com les de les unitats de prevenció de riscos, per donar resposta immediata a les emergències de les zones menys poblades, i s’han aprovat plans per formar personal mèdic i d’infermeria amb la intenció d’atendre urgències en els municipis més remots, el que ha permès millorar l’assistència sanitària de 18.000 habitants en 47 municipis i pedanies.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*