Divalterra s’integra en l’operatiu de prevenció i extinció d’incendis coordinat per la Generalitat

Les brigades de la Diputació de València han participat en la Jornada de presentació de novetats i efectius d'incendis forestals per a la campanya d'estiu 2018.
Les brigades de la Diputació de València han participat en la Jornada de presentació de novetats i efectius d'incendis forestals per a la campanya d'estiu 2018.

Post també disponible en: Valencià

Les brigades de la Diputació de València han participat en la Jornada de presentació de novetats i efectius d'incendis forestals per a la campanya d'estiu 2018.
Les brigades de la Diputació de València han participat en la Jornada de presentació de novetats i efectius d’incendis forestals per a la campanya d’estiu 2018.

Més de 500 brigadistes forestals, un equip tècnic de coordinació componen la dotació de les brigades forestals de la Diputació de València, a través de la seua empresa pública Divalterra, dins de l’operatiu de prevenció i extinció d’incendis coordinat per la Generalitat que s’ha presentat hui a Xàtiva.



La Casa de la Cultura de la capital de la Costera ha acollit una trobada a la qual han assistit el delegat del govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio; la consellera de Justícia, Administracions Públiques, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, Gabriela Bravo; el director de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel; la Directora General de Prevenció d´Incendis Forestals, Delia Álvarez; i l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà.



Per part de Divalterra, ha assistit el gerent, Xavier Simón, qui ha explicat que “encara que estem en l’època de major risc d’incendis, i per tant, cal redoblar esforços, les brigades forestals treballen tot l’any realitzant labors de silvicultura preventiva, amb una mitjana anual de més de 600 actuacions selvícoles i 300 serveis d’emergència”.



Per la seua banda, el responsable d’Operacions de les Brigades Forestals de la Diputació, Álvaro Escrig, ha explicat els serveis que duen a terme els i les brigadistes de Divalterra, quant a prevenció i suport a l’extinció d’incendis, com a servei complementari.



Així mateix, Escrig ha explicat el procediment que han de seguir els tècnics municipals per a sol.licitar l’execució de treballs forestals en el territori de la província de València. Ha recordat la tipologia de treballs selvícoles que realitzen les Brigades, principalment faixes auxiliars, àrees tallafocs i adequació de la vegetació d’espais d’ús públic en zones forestals i entorns d’interfície urbà-forestal. 



Al mateix temps, ha assenyalat els treballs que ja no s’executen, com són la neteja de cunetes de camins agrícoles, la intervenció en jardins i cascos urbans i l’adequació de la vegetació per a competicions esportives o de barrancs no connectats amb la interfície urbà forestal o terreny forestal.



La jornada de presentació ha comptat també amb la celebració d’una jornada de portes obertes dels diferents organismes implicats en la lluita contra els incendis, entre els quals es trobava la Unitat Militar d’Emergències (UME), Policia Nacional, Guàrdia Civil, Bombers Forestals, Consorci Provincial de Bombers i Agents Mediambientals, entre uns altres.



Per part de Divalterra, ha sigut la brigada forestal del Genovés, i un equip de màquines, junt a dos coordinadors de zona, els encarregats d’exposar les eines habituals de treball, i informar als visitants del paper de la prevenció com a arma fonamental de la lluita contra el foc.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo no será publicada.


*