21 nous metges, infermers i farmacèutics interns residents s’incorporen al Departament de Manises

Post també disponible en: Castellano

El Departament de Salut organitza un acte de benvinguda per als nous MIR, EIR i FIR que serveix també per a acomiadar a cinc residents que acaben la seua etapa formativa 

Un de les grans fites de l’Hospital de Manises és haver-se convertit en Hospital Universitari, comptar amb 13 acreditacions per a la formació i formar als professionals que seran el futur de la sanitat pública valenciana

L’Hospital de Manises ha incorporat als 21 nous Metges, Infermers i Farmacèutics Interns Residents (MIR, EIR i FIR) que s’integraran a partir de hui a la plantilla del Departament de Salut.

Els professionals que han triat el Departament de Salut de Manises per a realitzar els seus anys de formació en la residència s’incorporen als seus llocs en les especialitats triades després de realitzar l’examen MIR, FIR i EIR. A més, enguany destaca el fet que les notes dels residents que trien l’Hospital de Manises són cada vegada més elevades. En el cas concret d’urologia, la segona plaça a nivell nacional és la triada per a l’Hospital de Manises, per davant d’altres centres de referència a la Comunitat Valenciana.

Amb aquestes noves incorporacions, el Departament de Salut de Manises compta ja amb 55 professionals interns residents que realitzen en l’actualitat el seu període de formació tant en el centre hospitalari com en els centres de salut de les localitats de l’àrea sanitària, formant a professionals que seran part de la sanitat del futur. 

“Formar a futurs professionals sanitaris ha sigut des del començament una de les nostres prioritats com a àrea sanitària. Aquest és un de les grans fites del Departament. Som hospital universitari i formem al futur de la sanitat”, ha explicat el Dr. Ricardo Trujillo, gerent del Departament de Salut de Manises, durant l’acte de benvinguda als nous professionals, que ha servit també per a donar un calorós comiat als cinc professionals que han acabat la seua etapa formativa en el centre manisero.

Les especialitats en les quals se sumisquen els nous metges, infermers i farmacèutics són les de Medicina Familiar i Comunitària, Pediatria, Medicina Interna, Urologia, Radiodiagnòstic, Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia, Oftalmologia, Neurofisiologia, Ginecologia i Obstetrícia, Farmàcia Hospitalària, Medicina Física i Rehabilitació i Medicina Intensiva.

La docència, una prioritat

L’Hospital de Manises, de la xarxa pública valenciana, va començar el seu recorregut en Docència en 2015 amb la formació postgrau i 19 rotatoris de residents d’altres centres; es va convertir en Centre acreditat per a formació especialitzada en 2018 i va rebre als seus primers residents en 2020. Actualment, compta amb 13 unitats docents acreditades, 16 especialitats i un total de 55 professionals que s’incorporaran progressivament al sistema Sanitari tan necessitat de recursos humans.

El Departament de Salut de Manises ha anat configurant-se com a centre de referència en docència a nivell nacional. Mostra d’això és que des dels seus inicis l’àrea sanitària ha rebut més de 391 residents provinents d’altres centres sanitaris per a realitzar rotatoris, formar-se amb els professionals de Manises i amb els més de 8.000 estudiants de grau que han completat la seua formació en els centres sanitaris del departament de salut de Manises.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*